HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Székelykáposzta recept

A karácsonyi asztal kötelező eleme. Fő összetevője a sertéshús, de egy-két füstöltkolbász sem rontja el az élményt.

HIRDETŐ
Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

A recept ebben a cikkben található

Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertés lapocka Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma meghámozva durvára vágva Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 3 ks gerezd fokhagyma apróra vágva Hozzáadott
  • csipet köménymagot Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • 15 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • egy csipet fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A savanyú káposztát leöblítjük, lecsepegtetjük.

2. Lépés

Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára pirítjük a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és pár percig pirítjuk.

3. Lépés

Felrehúzzuk a tűzről a serpenyőt, és hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, a babérlevelet, majd visszahelyezzük a tűzre és megközelítőleg 20 percig pároljuk.

4. Lépés

Ezt követően a savanyúkáposztát, a cukrot és a köményt is hozzáadjuk, felöntjük egy kevés vízzel, és további 20 percig főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új