:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bAxs_J2pu616qM-AGg6j/ecfb9743dcab00094b95041c07cf8f.jpeg)
Forrás: freepik
Szilva csatni
Ez az édes és savanykás lekvár tökéletes kiegészítője lehet húsételeknek, kenyereknek vagy süteményeknek
Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 500 g cukor
- 2 ks citrom leve és reszelt héja
- 1 ks fahéjrúd
- 5 ks szegfűszeg
- 1 ks vaníliarúd
- 2 dl rum
Eljárás
A szilvákat mossa meg, távolítsa el a magokat és vágja negyedekbe.
Tegye a szilvákat egy nagy lábasba, adjon hozzá cukrot, a két citrom levét és reszelt héját, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliarúdot.
Főzze a szilvás keveréket közepes lángra állított tűzön, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és a cukor teljesen felolvad (kb. 30-40 perc).
Amikor a gyümölcs megpuhult, zúzza össze egy fakanállal, hogy a csatni textúrája pépes legyen.
Főzze a csatnit további 30-40 percig, míg a keverék vastag és lekvárszerű lesz.
Amikor a csatni elérte a kívánt állagot, vegye le a tűzről, és keverje bele a rumot.
Töltsön csatnit tiszta, fertőtlenített befőttes üvegekbe, majd csavarja le a tetejét.
Hagyja a csatnit teljesen kihűlni, mielőtt a hűtőbe rakná.
A szilva csatni akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, ha lezárt üvegben tárolja. Ne felejtse el, hogy minden használat után tiszta kanállal merítsen a csatniból, hogy minimalizálja a baktériumok bejutásának esélyét.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/I8O4rpUSH3G7T_92YGM3/c5d208813ebb878b2bb902c749fc84.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Na4uecAs_SCx26-K86kF/7d8e2aff6db0c08177010671dada95.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3iAhM0QZb1tvMDPnLzzS/d2d206cc6eb454b906ac918277d47c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k2WhAJz6uRtpc1cu0jRF/e3086996edcb02bade7aac8a7ae0ae.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)












