HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tejfölös bableves füstöltkolbász karikákkal

Erdélyi tejfölös bableves jó sűrűn és gazdagon. Csupa husi bab és tejföl az egész.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 szál füstölt kolbász Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 ek zsír Hozzáadott
  • 2 ek Paprika Hozzáadott
  • fél bögre víz Hozzáadott
  • 500 gr áztatott bab Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
  • borsikafű Hozzáadott
  • lestyán Hozzáadott
  • chili paprika Hozzáadott
  • 3 koktél paradicsom Hozzáadott
  • 2 db babérlevél Hozzáadott
  • 112 ek házi vegeta Hozzáadott
  • 500 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A babot előző este beáztatjuk

2. Lépés

Zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A megtisztított fokhagymát is beleaprítjuk. Felkarikázzuk a kolbászokat. Amint megpárolódott a hagymánk rászórjuk a pirospaprikát összekeverjük és felöntjük vízzel.

3. Lépés

Belefobáljuk a felkarikázott kolbászt és jól átkeverjük. Beleborítjuk a beáztatott, leszűrt babot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés chilivel (ha szeretjök a csípőset) Mehetnek bele a félbevágott paradicsomok a borsikafű, petrezselyem, lestyán és pár levél babér. Tegyünk bele a házi vegetából is. Főzzük míg a bab elkezd puhulni.

4. Lépés

A habaráshoz a lisztet csomómentesre keverjük tejföllel majd hozzákanalazunk egy két merőkanállal a leves levéből és elkeverjük. Aztán beleöntjük a levesbe az egészet. Rottyantsuk össze és kóstoljuk meg, hogy kelle e még bele só, bors. A végére egy guszta selymes állagot kell kapjunk. Ha megpuhult a bab, adjuk hozzá az ecetet és még egyszer forraljuk össze és már tálalhatjuk is.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.

Friss Sárgabab leves sós stanglival

A sárgabab leves egyszerű, de ízletes hagyományos magyar étel, amelyet friss sárgababbal és húsleves alaplével készítenek. Kiválóan illik hozzá friss fehér kenyér vagy sós stangli.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.

Friss Sárgabab leves sós stanglival

A sárgabab leves egyszerű, de ízletes hagyományos magyar étel, amelyet friss sárgababbal és húsleves alaplével készítenek. Kiválóan illik hozzá friss fehér kenyér vagy sós stangli.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

641 receptek

Húsételek

744 receptek

Olcsó ételek

348 receptek

Desszert

1254 receptek

Mascarpone

75 receptek

Ebéd

1536 receptek

Köretek

655 receptek

Tészta

242 receptek

Reggeli

195 receptek