HIRDETŐ

Forrás: Maliflower73 via Getty Images

Tojásleves, ahogy a nagymama szokta készíteni 30 perc alatt

A tojásleves az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb leves, amit valaha készítettem. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, egészséges és fehérjében gazdag. Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, és azóta számtalanszor elkészítettem a családom legnagyobb örömére. A fő összetevők természetesen a tojás, valamint finom fűszerek és ízletes zöldségek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 1 nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 2 nagy Burgonya Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál Finomra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásleves recept elkészítéséhez hámozza meg a hagymát, a sárgarépát és a burgonyát. A burgonyát és a sárgarépát szeretem nagyjából egyforma méretű kockákra vágni, hogy egyszerre főjenek.

2. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik. Ezáltal a hagyma karamellizálódik, és a leves édesebbé válik.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát, és addig pirítsuk, amíg egy kicsit megpuhulnak.

4. Lépés

Öntse a zöldséglevest a serpenyőbe, és forralja fel. Hagyjuk a levest 15 percig főni, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Próbáljon meg villával felhasítani egy darabot a zöldségből, hogy ellenőrizze az átsült mennyiséget.

5. Lépés

Amíg a leves fő, verjük fel a tojásokat egy tálban. Óvatosan tegye ezt, hogy ne törjön fel a héj. A tojásokat enyhén verjük fel.

6. Lépés

Amikor a zöldségek megfőttek, keverje a levest habverővel, és lassan öntse bele a tojásokat. Így jönnek létre ezek a gyönyörű tojásszálak a levesben.

7. Lépés

Vegyük le a tűzről a tojáslevest, és ízesítsük sóval, borssal és petrezselyemmel. Kóstoljon meg egy kanálnyit, és ízlés szerint állítsa be a fűszerezést.

8. Lépés

És voilá - kész a tojásleves! Frissen elkészítve a legfinomabb, de természetesen el is tárolhatod, és később felmelegítheted.

Hasonló receptek

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Cukkini-bazsalikom leves

Egy frissítő, zöld leves, amely kiemeli a cukkini és a bazsalikom ízét. Ideális egy finom ebédhez vagy egy könnyű vacsorához.

Hasonló receptek

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Cukkini-bazsalikom leves

Egy frissítő, zöld leves, amely kiemeli a cukkini és a bazsalikom ízét. Ideális egy finom ebédhez vagy egy könnyű vacsorához.

Reels

Új