HIRDETŐ

Tökéletes Lila káposztával töltött paprika

A lila káposztával töltött paprika egy hagyományos magyar étel modern, egészséges és színesikre feliratozott változata. A hozzávalók egyszerűek, ráadásul a lila káposzta tele van vitalitással. Ideális ebéd vagy vacsora egy hűvös őszi vagy téli napon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy piros paprika Hozzáadott
  • 1 Fej lila káposzta Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Néhány csepp citromlé Hozzáadott
  • 1 Csésze főtt barna rizs Hozzáadott
  • 2 Csomag reszelt sajt Hozzáadott
  • Egy kevés csípős szósz (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Vágd a tetejét a paprikáknak, és távolítsd el a magokat.

2. Lépés

A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát és a fokhagymát is aprítsd fel.

3. Lépés

Melegíts olajat egy nagy serpenyőben, és add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Párold üvegesre őket, majd add hozzá a lila káposztát.

4. Lépés

Fűszerezd meg sóval, borssal és paprikával, majd adj hozzá egy kis citromlevet. Párold addig, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

Add hozzá a főtt rizst és a reszelt sajtot, jól keverd össze, majd töltsd meg ezzel a keverékkel a paprikákat.

6. Lépés

Helyezd a töltött paprikákat egy sütőtálba, és süsd őket kb. 20-25 percig, vagy amíg a paprika meg nem puhul.

7. Lépés

Tálald forrón, csípős szósz kíséretében, ha szereted.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új