Tökéletes Lila káposztával töltött paprika
A lila káposztával töltött paprika egy hagyományos magyar étel modern, egészséges és színesikre feliratozott változata. A hozzávalók egyszerűek, ráadásul a lila káposzta tele van vitalitással. Ideális ebéd vagy vacsora egy hűvös őszi vagy téli napon.
Hozzávalók
- 4 nagy piros paprika
- 1 Fej lila káposzta
- 2 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors
- Néhány csepp citromlé
- 1 Csésze főtt barna rizs
- 2 Csomag reszelt sajt
- Egy kevés csípős szósz (opcionális)
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Vágd a tetejét a paprikáknak, és távolítsd el a magokat.
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát és a fokhagymát is aprítsd fel.
Melegíts olajat egy nagy serpenyőben, és add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Párold üvegesre őket, majd add hozzá a lila káposztát.
Fűszerezd meg sóval, borssal és paprikával, majd adj hozzá egy kis citromlevet. Párold addig, amíg a káposzta megpuhul.
Add hozzá a főtt rizst és a reszelt sajtot, jól keverd össze, majd töltsd meg ezzel a keverékkel a paprikákat.
Helyezd a töltött paprikákat egy sütőtálba, és süsd őket kb. 20-25 percig, vagy amíg a paprika meg nem puhul.
Tálald forrón, csípős szósz kíséretében, ha szereted.