HIRDETŐ

Tökéletes natúr csirkemell

Az igazán szaftos, natúr csirkemellek titka.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg csirkemell Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 2 ág Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 ks fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is a csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőt felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletesszük a csirkemelleket. A melleket fél percenként megfordítjuk, amíg szép kéreg alakul ki rajtuk.

3. Lépés

Összesen 6 percig sülnek a 25 dekás mellek, de eltérő méretnél arányosan rövidebb vagy hosszabb ideig süssétek őket. Ha szép kérget kapott mindkét oldal mehetnek is a 150 fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen 15 percre.

4. Lépés

Ha letelt az idő kivesszük a melleket, a korábban használt serpenyőt pedig ismét felforrósítva, felolvasztunk bene egy nagy evőkanálnyi vajat, 2 kis ág kakukkfűvel és egy összeroppantott fokhagymával, és persze a sütőből kivett csirkemellekből kifolyt szaftot is hozzáöntjük.

5. Lépés

A csirkemelleket gyorsan átforgatjuk, és egy kanállal locsolgatjuk a fűszeres vajjal, míg mindenhol jól bevonja az ízletes szaft. Tálalhatjuk is.

Reels

Új

Top kategóriák