HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes sütőben sült lazac citrommal, fokhagymával és kaporral

Ez a lazac citrommal és kaporral recept egy tökéletes könnyű és ízletes étel. Az egyszerű pác pikáns frissességet kölcsönöz, miközben megőrzi a lazac zsenge és nedves állagát. Csodálatos étel a tengeri ételek kedvelőinek, akik egy egészséges és finom, könnyen elkészíthető, mégis kifinomult fogást keresnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lazacfilé Hozzáadott
  • 2 Citrom, meghámozva és levet eresztve Hozzáadott
  • 14 csésze Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot, a felaprított fokhagymát és az olívaolajat egy tálban. Keverjük hozzá ízlés szerint a sót és a borsot.

2. Lépés

Tegye a lazacfiléket egy tepsibe, és öntse rá a pácot. Hagyja őket 15-20 percig pácolódni a hűtőszekrényben.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

4. Lépés

Vegye ki a lazacot a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni, amíg a sütő előmelegszik.

5. Lépés

Süsse a lazacot az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a lazac átsül és villával könnyen lepattogzik.

6. Lépés

Ha megfelelően átsült, a lazac nedves és puha lesz. Tálalás előtt kanalazzon rá egy kis extra páclét a sütőedényből, és díszítse extra citromszeletekkel és friss kaporral, ha kívánja.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1143 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2383 receptek

Gyors ételek

1901 receptek

Desszert

1799 receptek

Tészta

334 receptek