HIRDETŐ

Törökméz

A törökméz egy klasszikus magyar édesség, amelynek ízét a méz és a dió kéz a kézben járó harmoniája határozza meg. Testes, laktató, jellegzetesen édes, könnyű vele bűnbe esni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 500 g dió (darált) Hozzáadott
  • 1500 g Méz Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 14 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Először a cukrot egy lábosban összekeverjük a vízzel és közepes lángon addig főzzük, míg a cukor teljesen meg nem olvad. Ezt követően hozzáadjuk a darált diót és a mézet, majd folyamatosan kevergetve főzzük a masszát, amíg sűrű, szirup-szerű állagú nem lesz.

2. Lépés

Amíg a massza hűl, a tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliaaromát. Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.

3. Lépés

Az előkészített, karamellizált diós-mézes masszát a tészta közepébe öntjük, majd a szélektől indulva óvatosan belekeverjük a tésztába.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.

5. Lépés

Amikor kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek