HIRDETŐ

Tradicionális lebbencsleves

Egy hagyományos magyar étel, amely a húslevesek közül talán egyik legismertebb. Elsősorban téli időszakban fogyasztják, mert melegítő hatása van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csontos marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej kisebb káposzta Hozzáadott
  • 1 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 db babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 db főtt tojás Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyem díszítés céljára Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst kockázzuk fel és sózzuk be.

2. Lépés

A fejes vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

3. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, káposzta, zeller) meghámozzuk és apróra vágjuk.

4. Lépés

A húst és a zöldségeket egy nagyméretű fazékban felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet.

5. Lépés

Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a hús puha és a zöldségek is főnek.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és 2 evőkanál vizet, és adagoljuk a levesbe, amíg a leves sűrűbbé válik.

7. Lépés

Adjunk hozzá két főtt tojást és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, díszítsük aprított petrezselyemmel.

Hozzászólások (1)

Zoltan_Dr_Koskovics 2023. 06. 23.

Ez nem lebbencsleves!! Semmi köze hozzá

Hasonló receptek

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

Zeller Brokkoli Krémleves

Egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló leves, mely tökéletes választás hideg téli napokon vagy könnyű ebédként bármikor. A zeller és brokkoli nem csak remekül illik egymáshoz, de egészséges is. Meglepően egyszerű elkészíteni és garantáltan mindenki kedvence lesz.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

Hasonló receptek

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

Zeller Brokkoli Krémleves

Egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló leves, mely tökéletes választás hideg téli napokon vagy könnyű ebédként bármikor. A zeller és brokkoli nem csak remekül illik egymáshoz, de egészséges is. Meglepően egyszerű elkészíteni és garantáltan mindenki kedvence lesz.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

85 receptek

Ebéd

2076 receptek

Sütemények

762 receptek

Olcsó ételek

415 receptek

Húsételek

1010 receptek

Gyors ételek

1556 receptek

Desszert

1514 receptek

Vacsora

1267 receptek

Reggeli

255 receptek