HIRDETŐ

Tradicionális lebbencsleves

Egy hagyományos magyar étel, amely a húslevesek közül talán egyik legismertebb. Elsősorban téli időszakban fogyasztják, mert melegítő hatása van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csontos marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej kisebb káposzta Hozzáadott
  • 1 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 ks főtt tojás Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyem díszítés céljára Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst kockázzuk fel és sózzuk be.

2. Lépés

A fejes vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

3. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, káposzta, zeller) meghámozzuk és apróra vágjuk.

4. Lépés

A húst és a zöldségeket egy nagyméretű fazékban felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet.

5. Lépés

Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a hús puha és a zöldségek is főnek.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és 2 evőkanál vizet, és adagoljuk a levesbe, amíg a leves sűrűbbé válik.

7. Lépés

Adjunk hozzá két főtt tojást és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, díszítsük aprított petrezselyemmel.

Hozzászólások (1)

Zoltan_Dr_Koskovics 2023. 06. 23.

Ez nem lebbencsleves!! Semmi köze hozzá

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új