HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Vadas mártás háziasan

Az édes és fűszeres ízek tökéletes harmóniáját ötvöző vadas mártás, gazdag ízvilágú, ezáltal tökéletes kísérője lehet a legkülönfélébb ételeknek. Mindenki másként készíti, ezért érdemes lehet több receptet kipróbálni, hogy megtaláld az ízlésednek leginkáb

HIRDETŐ
Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

A recept ebben a cikkben található

Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 60 dkg marhahús Hozzáadott
  • 4 db sárgarépa Hozzáadott
  • 2 db petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 12 db zeller Hozzáadott
  • 3 ek barnacukor Hozzáadott
  • 2 dl húsleves alaplé Hozzáadott
  • 112 dl vörösbor Hozzáadott
  • 4 db babérlevél Hozzáadott
  • 4 db borókabogyó Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustársó Hozzáadott
  • 8 szem bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Szeleteljük fel a húst.

2. Lépés

Ezután egy külön tálban keverjük össze az apróra vágott lilahagymát, mustárt, sót, borsot, babérlevelet és borókabogyót a pác elkészítéséhez.

3. Lépés

Öntsük fel a keveréket borral, és adjuk hozzá a hússzeleteket, ügyelve arra, hogy minden szeletet teljesen bevonjon a pác. Fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy napig, de akár három napig is pácolhatjuk a maximális íz érdekében.

4. Lépés

Főzés előtt vegyük ki a húst a pácból, és csepegtessük le a felesleges folyadékot. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és néhány percig sütjük a húst, amíg mindkét oldala színt nem kap.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott zöldségeket, felöntjük a húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, körülbelül két órán keresztül.

6. Lépés

Ha kész a szósz, eltávolítjuk a húst, a babérlevelet és a borókát, belekeverjük a barna cukrot és a tejfölt, és simára keverjük. Ha szükséges, édesítsük cukorral vagy adjunk hozzá egy kis ecetet, és főzzük még egy kicsit.

7. Lépés

A mártást a hússal és az ízlés szerint választott köretekkel tálaljuk.

Hasonló receptek

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
VedresB
VedresB
Klasszikus vadas marha
Videorecept

Klasszikus vadas marha

A vadas marha nem éppen a legmegúszósabb ételek egyike, viszont minden belefektetett időt és energiát megér ez a finomság.

Vendégváró kocsonya recept

Ezzel az egyszerű recepttel ízletes kocsonyát varázsolhatsz az asztalra, különösebb megerőltetés nélkül. Fogyasztása hideg előételként vagy főételként zöldséges körettel ajánlott.

Krémes fűszeres csirke bab fehér chili

Ez a kényelmes és kiadós recept a finom csirkét különféle ízletes fűszerekkel, zsenge babokkal és aromás zöldségekkel kombinálja, hogy krémes, fűszeres, de nem túl csípős chilit hozzon létre, amely egyszerűen ellenállhatatlan.

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Olasz brodo (olasz csirkeleves)

Az olasz brodo az egyik abszolút kedvenc levesem. Ez a tápláló és kiadós étel az egész családnak örömet okoz, és egy darab Olaszországot hoz az asztalunkra. Mivel a húslevest több órán át főzzük, teljesen ki tudja fejleszteni mély, gazdag ízvilágát. Ez valóban egy szeretettel és odaadással készült étel.

Székelykáposzta recept

A karácsonyi asztal kötelező eleme. Fő összetevője a sertéshús, de egy-két füstöltkolbász sem rontja el az élményt.

Hasonló receptek

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
VedresB
VedresB
Klasszikus vadas marha
Videorecept

Klasszikus vadas marha

A vadas marha nem éppen a legmegúszósabb ételek egyike, viszont minden belefektetett időt és energiát megér ez a finomság.

Vendégváró kocsonya recept

Ezzel az egyszerű recepttel ízletes kocsonyát varázsolhatsz az asztalra, különösebb megerőltetés nélkül. Fogyasztása hideg előételként vagy főételként zöldséges körettel ajánlott.

Krémes fűszeres csirke bab fehér chili

Ez a kényelmes és kiadós recept a finom csirkét különféle ízletes fűszerekkel, zsenge babokkal és aromás zöldségekkel kombinálja, hogy krémes, fűszeres, de nem túl csípős chilit hozzon létre, amely egyszerűen ellenállhatatlan.

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Olasz brodo (olasz csirkeleves)

Az olasz brodo az egyik abszolút kedvenc levesem. Ez a tápláló és kiadós étel az egész családnak örömet okoz, és egy darab Olaszországot hoz az asztalunkra. Mivel a húslevest több órán át főzzük, teljesen ki tudja fejleszteni mély, gazdag ízvilágát. Ez valóban egy szeretettel és odaadással készült étel.

Székelykáposzta recept

A karácsonyi asztal kötelező eleme. Fő összetevője a sertéshús, de egy-két füstöltkolbász sem rontja el az élményt.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

597 receptek

Olcsó ételek

325 receptek

Húsételek

733 receptek

Mascarpone

72 receptek

Desszert

1201 receptek

Ebéd

1519 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1169 receptek

Reggeli

185 receptek