HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Vadnyúl vadász módra

Aki egy kis különlegességre vágyik, mindenképpen tesztelje le azt az erdélyi receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 60 ml olaj Hozzáadott
  • 1 ks vadnyúl Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 ks közepes murok Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek paradicsomsűrítmény Hozzáadott
  • 50 ml Konyak Hozzáadott
  • 350 ml száraz vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy fazékban olajon kérgesre pirítjuk a megtisztítitt nyulat. Hozzákeverjük az apróra vágott a vöröshagymát és a felkockázott murok illetve petrezselyemgyökér darabokat. Kevergetés közben megpuhítjuk a zöldségeket.

2. Lépés

A lábasba szórjuk a isztet és 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk nehogy megégjen. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a paradicsompürét is, ezeket keverjük össze. Ezután meglocsoljuk konyakkal és flambírozzuk (várjuk meg míg elalszik a láng). Utána öntsük rá a vörösbort, a fél liter vizet és dobjuk bele a babér leveleket. Sózzuk borsozzuk, fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük a húst.

3. Lépés

Ha megpuhultak a húsok (villával tudjuk ellenőrizni), akkor vegyök ki a húsokat a fazékból és szürjük át a levét. A leszűrt lébe tegyük vissza a nyulat és még egyszer főzzük össze. Krumpligombóccal vagy friss kenyérrel is nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Reggeli

427 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Karfiol

66 receptek

Ebéd

2588 receptek