HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Vadnyúl vadász módra

Aki egy kis különlegességre vágyik, mindenképpen tesztelje le azt az erdélyi receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 60 ml olaj Hozzáadott
  • 1 db vadnyúl Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 db közepes murok Hozzáadott
  • 2 db petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek paradicsomsűrítmény Hozzáadott
  • 50 ml Konyak Hozzáadott
  • 350 ml száraz vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 3 db babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy fazékban olajon kérgesre pirítjuk a megtisztítitt nyulat. Hozzákeverjük az apróra vágott a vöröshagymát és a felkockázott murok illetve petrezselyemgyökér darabokat. Kevergetés közben megpuhítjuk a zöldségeket.

2. Lépés

A lábasba szórjuk a isztet és 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk nehogy megégjen. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a paradicsompürét is, ezeket keverjük össze. Ezután meglocsoljuk konyakkal és flambírozzuk (várjuk meg míg elalszik a láng). Utána öntsük rá a vörösbort, a fél liter vizet és dobjuk bele a babér leveleket. Sózzuk borsozzuk, fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük a húst.

3. Lépés

Ha megpuhultak a húsok (villával tudjuk ellenőrizni), akkor vegyök ki a húsokat a fazékból és szürjük át a levét. A leszűrt lébe tegyük vissza a nyulat és még egyszer főzzük össze. Krumpligombóccal vagy friss kenyérrel is nagyon finom.

Hasonló receptek

VedresB
VedresB
Rozmaringos bárányragu
Videorecept

Rozmaringos bárányragu

Húsvéti ütős ragu, aminél garantált a siker.

Ízletes szarvaspörkölt bográcsban

A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.
S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos pacalpörkölt füstölt csülökkel
Videorecept

Bográcsos pacalpörkölt füstölt csülökkel

Nincs is jobb a baráti találkozókon, mint egy közös bográcsozás borozgatás mellet.

Sertéshús gombával és tejszínnel

A tejszínes gombás sertéshús egy hagyományos cseh étel, amely kiemelkedik az ízvilágával. A gomba és a tejszín adja a hús zsengeségét és krémes állagát. Ez a recept tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.
VedresB
VedresB
Klasszikus vadas marha
Videorecept

Klasszikus vadas marha

A vadas marha nem éppen a legmegúszósabb ételek egyike, viszont minden belefektetett időt és energiát megér ez a finomság.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Hasonló receptek

VedresB
VedresB
Rozmaringos bárányragu
Videorecept

Rozmaringos bárányragu

Húsvéti ütős ragu, aminél garantált a siker.

Ízletes szarvaspörkölt bográcsban

A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.
S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos pacalpörkölt füstölt csülökkel
Videorecept

Bográcsos pacalpörkölt füstölt csülökkel

Nincs is jobb a baráti találkozókon, mint egy közös bográcsozás borozgatás mellet.

Sertéshús gombával és tejszínnel

A tejszínes gombás sertéshús egy hagyományos cseh étel, amely kiemelkedik az ízvilágával. A gomba és a tejszín adja a hús zsengeségét és krémes állagát. Ez a recept tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.
VedresB
VedresB
Klasszikus vadas marha
Videorecept

Klasszikus vadas marha

A vadas marha nem éppen a legmegúszósabb ételek egyike, viszont minden belefektetett időt és energiát megér ez a finomság.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

597 receptek

Olcsó ételek

325 receptek

Húsételek

733 receptek

Mascarpone

72 receptek

Desszert

1201 receptek

Ebéd

1519 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1169 receptek

Reggeli

185 receptek