HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: DagnyWalter

Vegetáriánus Karfiolkrém

A karfiolkrémleves az egyik kedvenc ételeim közé tartozik. Teljesen egyszerű elkészíteni és pompás ízben gazdagodik a fűszerek használatával. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom és a barátaim mindig nagyra értékelik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l alaplé (vegetáriánus esetben zöldségleves alaplé) Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a hagymát, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ahogy a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen oda, mert keserű ízt ad a levesnek.

2. Lépés

A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a hagymához, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Ha a karfiol nagyon friss, akkor nem kell sokáig főzni, azonban ha régebb óta van a hűtőben, akkor hosszabb idő is szükséges lehet.

3. Lépés

Miután a karfiol megpuhult, botmixerrel pürésítsük az egész levest. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá még alaplét. Most a legjobb idő sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval fűszerezni.

4. Lépés

Főzzük még pár percig, majd tálaljuk forrón.

Hasonló receptek

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

Paprikakrém

A paprikakrém egy ízletes, sűrű, fűszeres krém, amelyet friss, zöld és piros paprikából, vöröshagymából és fokhagymából készítenek. Kitűnő választás kenyerek, pirítósok, cracker-ek ízesítésére, és remekül illik húsokhoz valamint sajtokhoz egyaránt.

Egyszerű fűszerezett krémes karfiol humusz

Ez a karfiol humusz recept a hagyományos közel-keleti mártogatós fantasztikus változata.

Csodálatos nem paradicsomos krémes tészta szósz

Ez a recept egyedi módon változtatja meg a hagyományos tésztaszószt, de megtartja azokat a mély, ízletes tulajdonságokat, amelyek a tésztát olyan szerethetővé teszik.

Vörösboros mártás

Ez a vörösboros mártás receptje egyszerű, mégis nagyon elegáns ételkísérő. Könnyen elkészíthető, és biztosan sikert arat vendégeid körében. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vörösboros jus (mártás)

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a vörösboros mártás receptjét, és mindig jól esik, ha vendégeim vannak. Ideális kísérője sok húsételnek, például marhahúsfilének vagy báránybordának. Egy kis türelmet igényel, de a végeredmény kiváló.

Hasonló receptek

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

Paprikakrém

A paprikakrém egy ízletes, sűrű, fűszeres krém, amelyet friss, zöld és piros paprikából, vöröshagymából és fokhagymából készítenek. Kitűnő választás kenyerek, pirítósok, cracker-ek ízesítésére, és remekül illik húsokhoz valamint sajtokhoz egyaránt.

Egyszerű fűszerezett krémes karfiol humusz

Ez a karfiol humusz recept a hagyományos közel-keleti mártogatós fantasztikus változata.

Csodálatos nem paradicsomos krémes tészta szósz

Ez a recept egyedi módon változtatja meg a hagyományos tésztaszószt, de megtartja azokat a mély, ízletes tulajdonságokat, amelyek a tésztát olyan szerethetővé teszik.

Vörösboros mártás

Ez a vörösboros mártás receptje egyszerű, mégis nagyon elegáns ételkísérő. Könnyen elkészíthető, és biztosan sikert arat vendégeid körében. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vörösboros jus (mártás)

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a vörösboros mártás receptjét, és mindig jól esik, ha vendégeim vannak. Ideális kísérője sok húsételnek, például marhahúsfilének vagy báránybordának. Egy kis türelmet igényel, de a végeredmény kiváló.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

600 receptek

Olcsó ételek

325 receptek

Húsételek

735 receptek

Desszert

1204 receptek

Mascarpone

72 receptek

Ebéd

1521 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1173 receptek

Reggeli

187 receptek