HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: DagnyWalter

Vegetáriánus Karfiolkrém

A karfiolkrémleves az egyik kedvenc ételeim közé tartozik. Teljesen egyszerű elkészíteni és pompás ízben gazdagodik a fűszerek használatával. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom és a barátaim mindig nagyra értékelik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l alaplé (vegetáriánus esetben zöldségleves alaplé) Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a hagymát, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ahogy a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen oda, mert keserű ízt ad a levesnek.

2. Lépés

A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a hagymához, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Ha a karfiol nagyon friss, akkor nem kell sokáig főzni, azonban ha régebb óta van a hűtőben, akkor hosszabb idő is szükséges lehet.

3. Lépés

Miután a karfiol megpuhult, botmixerrel pürésítsük az egész levest. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá még alaplét. Most a legjobb idő sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval fűszerezni.

4. Lépés

Főzzük még pár percig, majd tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek