:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/B4aHzoj9KvMnu-u01SYU/8e4e63c0f8e8d962b0155d743f79e1.jpeg)
Forrás: Pixabay
Vendégváró kocsonya recept
Ezzel az egyszerű recepttel ízletes kocsonyát varázsolhatsz az asztalra, különösebb megerőltetés nélkül. Fogyasztása hideg előételként vagy főételként zöldséges körettel ajánlott.
Hozzávalók
- 70 dkg sertésköröm
- 25 dkg sertéslapocka
- 30 dkg füstölt tarja
- 1 ks vöröshagyma
- 3 Fej fokhagyma
- 1 ek egész bors
- 2 ek só
- 4 ks babérlevél
- 3 ks sárgarépa
- 2 ks fehérrépa
- 1 csokor Petrezselyem
- víz
Eljárás
Megtisztíjuk a húst és a zöldségeket.
A megtisztított húst egy nagy lábasba tesszük, a tetejére helyezzük a megtisztított zöldségeket, és hozzáadjuk a fűszereket.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és felforraljuk.
Ha felforrt, leszedjük a habot, és tovább főzzük, és legalább 4 órán át főzzük.
Miután megfőtt, távolítsuk el a hozzávalókat, és szűrjük le a levet egy konyharuhán keresztül.
A húst és a zöldségeket feldaraboljuk, és kis leveses tálakba tesszük, és ráöntjük a leszűrt levet.
A tálakat a hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, amíg a kocsonya meg nem szilárdul.
Hidegen tálaljuk.