HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Vendégváró méteres kalács

Ez a látványos desszert tökéletes bulikra, ünnepekre és különleges alkalmakra. Ebből a receptből kiderül méteres kalács elkészítésének összes trükkje, vágjunk is bele a sütésbe!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta:

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1.2 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1.2 dl víz Hozzáadott
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott

Krém:

  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 1 tasak puncs pudingpor Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 ek rumaroma Hozzáadott

Csokimáz:

  • 3 ek víz Hozzáadott
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 3 ek porcukor Hozzáadott
  • 20 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A piskóta elkészítéséhez először a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy külön tálban a tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük. Kézi mixerrel fokozatosan adjunk hozzá 1 dl olajat és 1dl vizet. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

2. Lépés

A tészta felét kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

3. Lépés

A maradék tésztához adjunk hozzá kakaóport, egy evőkanál vizet és egy evőkanál olajat, és keverjük simára. Ugyanúgy sütjük, mint az első adagot.

4. Lépés

A krémhez a tejet egy kis serpenyőben felforrósítjuk, és a pudingport fél deci hideg tejjel simára keverjük. Ha felforr a tej, lekapcsoljuk a tüzet és hozzáadjuk a pudingos keveréket. Simára keverjük, majd félretesszük hűlni.

5. Lépés

A porcukrot a vajjal és a rumaromával habosra keverjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puncspudingot, és simára keverjük.

6. Lépés

A csokimázhoz egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, a kakaóport és a porcukrot. Adjuk hozzá az étcsokoládét és a hideg vajat. Keverjük simára.

7. Lépés

A torta összeállításához szeleteljük fel a kétféle piskótát, és készítsünk elő egy vágódeszkát vagy tálcát. A krémet "ragasztónak" használva ragasszuk össze a szeleteket, úgy, hog yfelváltva következzen egymás után egy világos és egy sötét szelet. A torta tetejét vastagon kenjük meg a puncsos krémmel.

8. Lépés

Nyomjuk össze a torta két végét, és vonjuk be az egész tortát a csokimázzal. Ismételjük meg ezt a folyamatot néhányszor, néhány percet várva az egyes bevonatok között. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Ha kész, keresztben felszeleteljük, hogy minden szeletben minél több réteg látszódjon.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1151 receptek

Mascarpone

125 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1920 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1813 receptek

Tészta

336 receptek

Túró

228 receptek