HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Zacher torta

Akik kipróbálnának egy krémmentes tortát, és nem mellesleg csokoládé kedvelők, azok számára a Zacher torta örök szerelem marad.

HIRDETŐ
TOP desszertek - Ízek kombinációja, aminek nem lehet ellenállni! Válogatás a legnépszerűbbekből

A recept ebben a cikkben található

TOP desszertek - Ízek kombinációja, aminek nem lehet ellenállni! Válogatás a legnépszerűbbekből

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 160 g csokoládé Hozzáadott
  • 130 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 130 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 125 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 125 ml habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A sárgáját válasszuk el a fehérjétől. A vajat és a cukrot keverjük habosra, és fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgáját és a csokoládét.

2. Lépés

Szitáljuk bele a lisztet a keverékbe. A tojásferjét verjük habbá egy csipet sóval, majd ezt is adjuk hozzá.

3. Lépés

Egy tortaformában (24 cm) 170 fokon kb. 40 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsolva további 10 percig pihentetjük a tésztát.

4. Lépés

Miután kihűlt, vágjuk kettő.

5. Lépés

Az első lapot kenjük meg baracklekvárral, helyezzük rá a második lapot, majd az egész törtát kenjük be lekvárral.

6. Lépés

Az étcsokoládét tördeljük fel egy tálba. Melegítsük kissé fel a tejszínt, majd öntsük a csokoládéra. Utolsó lépésként ezzel vonjuk be a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új