HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ailinder

Zöldbors mártás

Ez a zöldbors mártás egyik kedvencem, mivel nem csak finom, hanem egészséges is, és az elkészítése gyorsan, zökkenőmentesen megy. Emlékszem, amikor először készítettem el ezt a mártást, minden összetevőt nagyon aprólékosan válogattam össze a piacon, hogy a végén csak a legfrissebb hozzávalókból dolgozzak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Csésze zöldbors Hozzáadott
  • 1 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a serpenyőt közepes hőfokra, majd adj hozzá olívaolajat és vajat. Fontos, hogy várj, amíg a vaj teljesen elolvad és összekeveredik az olajjal - ez adja meg a mártás alapját, segíti az ízek összeérését.

2. Lépés

Dobd bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, pirítsd őket 2-3 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek. Ügyelj rá, hogy ne égjenek oda, különben keserű lesz a mártás.

3. Lépés

Add hozzá a zöldborsot és kicsit pirítsd meg őket is, körülbelül 5 percig. Én szeretem, ha a bors picit roppanós marad, szerintem úgy igazán finom.

4. Lépés

Szórd meg a liszttel, folyamatosan keverve, hogy a liszt teljesen belefőjön a borsozott hagymába. Ez segít sűrűíteni a mártást.

5. Lépés

Fokozatosan adagold hozzá a húslevest, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós. Tejfelet is adhatsz hozzá a gazdagabb ízért.

6. Lépés

Adj hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint. A frissen őrölt bors kiemeli a zöldbors ízét és frissességét.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek