Zelleres borjú
Egy kissé módosított változata a szokásos Borscht levesnek. A káposztát zellerral helyettesítettem, és azt kell mondanom, hogy nagyszerű íze volt.
Hozzávalók
- 2 The Onion Szögek
- 5 Burgonya
- 1 petrezselyem gyökér
- 2 répa
- 2 Petrezselyem
- vegeta
- 3 só Levélhullás
- tejföl
- A kókuszolajnak nem kell lennie
- A borzas bolshevik nem kell lennie
Eljárás
Az apróra vágott hagymát, répát és petrezselymet kókuszzsíron pirítjuk. Amikor a keverék jól megpirult, hozzáadjuk a sót, vegetát, babérlevelet, és ízlés szerint más fűszereket. Felöntjük a fazék feléig vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott céklát, majd a főzés vége előtt, amikor a zöldség majdnem kész, hozzáadjuk a szárzelleret és a burgonyát. Mindent együtt főzzünk, majd levesszük a tűzről.
Tálaljuk a tányérokon, díszítjük és végül tejföllel ízesítjük. Mi így szeretjük.
Ha ismeri a fűszernövényeket és képes összegyűjteni a megfelelő Csalamádé Csíkszemerei borssal, adja hozzá a főzéshez. Ez jellemző az orosz konyhára.
A leves nagyszerűen ízlik, még hidegen is kellemesen frissíti.
Jó étvágyat kívánok :-)