HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Eredeti francia hagymaleves

A "francia" jelző hallatán megrémülhetnénk, hogy egy nagyon bonyolult recepttel állunk szemben, azonban ennek a levesnek az elkészítése semmilyen trükköt nem rejt magában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál disznózsír Hozzáadott
  • 2 teáskanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • bagett Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az összes hagymát felkockázzuk, és a felét beletesszük a forró disznózsírba. Kevergetve aranybarnára sütjük őket, majd hozzáadjuk a maradék hagymát is. Piután összeestek, megszórjuk kristálycukorral.

2. Lépés

Ezután adjunk hozzá a sima lisztet és alaposan keverjük össze, majd öntsük rá az alaplevet. Ízesítsük sóval, borssal, hagyjuk főni 20 percig, és készítsük el a bagettet.

3. Lépés

Szeleteljük fel a bagettet, rakjuk tepsire, kenjük le olívaolajjal, sózzuk, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 5 perc alatt pirítsuk meg a szeleteket.

4. Lépés

A bagettet szervírozhatjuk a leves mellé, vagy a leves tetjére helyezve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Sütemények

833 receptek

Szlovák

57 receptek

Brokkoli

71 receptek

Tojás

287 receptek