HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Aranyló húsleves, ahogy nagyi készíti

A vasárnapi ebédek főszereplője, a húsleves varázserővel bír: meggyógyítja a megfázást, elsimítja a vitákat és elcsendesíti a szószátyárokat. Van, aki forrón szereti, van, aki még forróbban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 kg csirke farhát nyak szárny láb fej zúza szív máj vese Hozzáadott
  • 3 sárgarépa Hozzáadott
  • 3 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kis karalábé Hozzáadott
  • 2 szár zeller Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 TV paprika Hozzáadott
  • 2 csokor petrezselyem Hozzáadott
  • Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 15 dkg csigatészta Hozzáadott
  • 312 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

190 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a csirkehúst, majd tisztítsuk meg és távolítsuk el a nem kívánt részeket.

2. Lépés

Tegyük a csirkét a hagymával együtt egy nagy fazékba (5 literes vagy nagyobb). Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és nagy lángon forraljuk fel.

3. Lépés

A lángot állítsuk alacsony fokozatra, távolítsuk el a víz tetejéről a habot, majd sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Amíg a csirke fő, megmossuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha a leves már nem habzik, adjuk hozzá a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet is.

5. Lépés

Addig főzzük a levest, amíg a csirke teljesen meg nem fő. Távolítsuk el a petrezselymet, a hagymát és a paprikát. Ha a csirke lábán elkezd repedezni a bőr, a leves elkészült.

6. Lépés

Vegyük ki a zöldségeket és a húst a fazékból, és hagyjuk állni egy kicsit a húslevest. Szűrjük le a levest.

7. Lépés

Egy külön edényben forraljuk fel egy kevés levest, és főzzük ki benne a tésztát.

8. Lépés

A levest a főtt csirkével, a zöldségekkel és a tésztával együtt tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

495 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

952 receptek

Cukkini

145 receptek

Sütemények

827 receptek

Gyors ételek

2092 receptek

Vacsora

1657 receptek

Reggeli

410 receptek

Ebéd

2535 receptek