HIRDETŐ
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Kiepx79B83ctwfCAqib/4b2206a61d1ec1c6074e458e1f4644.jpeg)
Forrás: Youtube
Bodzsaszörp tartósítószer nélkül
Egyszerű tavaszi bodzaital, avagy édes-savanykás szörp.
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
12
 - 30 ks Bodzavirágok
- 2 ks citrom
- 2 l víz
- 500 ml víz 2
- 500 g cukor
- 10 g citromsav
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 25 perc.
1. Lépés 
  A bodzavirágot a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
2. Lépés 
  A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd langyos vízzel leöntjük. Annyi vizet kell ráönteni, hogy a virágokat elfedje.
3. Lépés 
  Minimum egy éjszakán át lefedve áztatjuk a virágokat. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük. 500 ml vízből, valamint 500 g cukorból szirupot főzünk, és megvárjuk amíg langyosra hűl és hozzákeverjük a bodzaléhez.
4. Lépés 
  Legvégül hozzáadjuk a citromsavat és jól zárható üvegekbe töltjük.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4jNPgxLphUFb1YKlx1WY/25df6f252822c372ff0a0e6c1965eb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hHv2fBnNGcl80y7CeutS/1ea81fd3051676a4570be1514c270b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yQtVlCuVcOvn9hbRWzIB/75e3bbb0662783e50f70622d2a6478.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k2WhAJz6uRtpc1cu0jRF/e3086996edcb02bade7aac8a7ae0ae.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5t6MRfA4Bf0KNViSBems/b6d91a20313e369d4b55f573a7504c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)












