HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bográcsgulyás a csapatnak

Tikkasztó hőség ide vagy oda, nyáron akkor is a bográcsozás a legjobb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A leveshez

  • 60 dkg marhanyak Hozzáadott
  • 30 dkg vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 12 ks zeller Hozzáadott
  • 40 dkg krumpli Hozzáadott
  • 3 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 ek csípős fűszerpaprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott

A csipetkéhez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 8 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 csip só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

A marhát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és zellert megpucoljuk és feldaraboljuk, a paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

Zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is, majd erős tűzön szakaszosan pároljuk, folyamatosan kavargatva, vízzel öntögetve, ameddig meg nem puhul a hús.

3. Lépés

Ameddig párolódik a hús, addig a csipetkéhez mindent összegyúrunk és konyharuhára csipkedjük a tésztát, had szikkadjon a napon kicsit.

4. Lépés

Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a maradék vízzel felöntjük, sózzuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a csipetkét és a fokhagymát hozzáadjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek