HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : ali-a

Borscs vegetáriánus orosz konyha

Sokféle változatban készítettem és fogyasztottam már borscsot, de ez a vegetáriánus változat kiemelkedik a többi közül. Tele van ízekkel, és kielégíti az igényt valami kiadós és laktató ételre anélkül, hogy húshoz kellene folyamodnunk. A zöldségek földes ízei tökéletesen harmonizálnak a cékla és a paradicsom édes-savanyú ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 közepes méret cékla Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 Burgonya Hozzáadott
  • 2 Paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fokhagyma szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 1 kis fehér káposzta Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 keményre főtt Tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A vegetáriánus borscs recepthez hámozza meg és vágja apróra a céklát, a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát. A tapasztalat azt mutatja, hogy a cékla végén történő vágása megakadályozza, hogy a keze túlságosan elszíneződjön.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket, majd tegye félre.

3. Lépés

Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Addig pirítsuk, amíg áttetsző nem lesz - ez fokozza az édes ízt.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a sárgarépát és a céklát a serpenyőbe, és főzzük az egészet további 10 percig közepes lángon. Javaslom, hogy időnként rázzuk meg a serpenyőt, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymagerezdeket, és pároljuk további 5 percig.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a burgonyát és az apróra vágott fehér káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Csak ajánlani tudom, hogy a későbbiekben, ha szükséges, kicsit óvatosabban bánjunk a sóval és a fűszerezéssel.

7. Lépés

Adjuk hozzá a zöldséglevest, és pároljuk 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és kaprot. E fűszernövények jó adagja adja a borscs autentikus ízét.

9. Lépés

A forró levest tálaljuk egy púpozott tejföllel és egy fél főtt tojással. Tapasztalatom szerint a borscs másnap még jobb ízű, amikor az ízek már igazán átjárják az ízeket! Egy szelet szürke kenyér tökéletesen illik a borscshoz.

10. Lépés

Jó szórakozást a hagyományos orosz recept kipróbálásához és élvezetéhez! És ne felejtsd el, hogy mindig lehet variálni - légy kreatív és igazítsd a hozzávalókat a saját ízlésedhez!

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Szívderítő tészta pörkölt recept

Imádom a tésztapörköltet, és ez az abszolút kedvencem! Sok hideg téli napot megmentettem már ezzel a recepttel, és boldoggá tettem a barátaimat és a családomat. A pörkölt kiadós, tápláló és egyszerűen finom. Az elkészítése nagyon egyszerű, de az eredmény lenyűgöző. Jó étvágyat hozzá!

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Szívderítő tészta pörkölt recept

Imádom a tésztapörköltet, és ez az abszolút kedvencem! Sok hideg téli napot megmentettem már ezzel a recepttel, és boldoggá tettem a barátaimat és a családomat. A pörkölt kiadós, tápláló és egyszerűen finom. Az elkészítése nagyon egyszerű, de az eredmény lenyűgöző. Jó étvágyat hozzá!

Reels

Új