HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Burgonya és póréhagyma gratin gyorsan és egyszerűen

Ez a "Burgonya-póréhagyma gratin" recept az egyik abszolút kedvenc téli ételem. Krémes, melegítő és rendkívül laktató. Számtalanszor készítettem már ezt az ételt a családomnak és a barátaimnak, és mindig nagy sikert arat. A friss póréhagymát és a burgonyát fokhagymával pároljuk, majd sütőben sütjük - egy igazi ínyencség!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 Gram Burgonya Hozzáadott
  • 2 Piece Póréhagyma Hozzáadott
  • 200 Gram Reszelt sajt (Gouda vagy Emmentáli) Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Tablespoon vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyás-póréhagymás gratin elkészítéséhez először is melegítse elő a sütőt 200 fokra. Fontos, hogy a sütőt teljesen előmelegítsük, hogy a gratin egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Amíg a sütő előmelegszik, hámozza meg és mossa meg a burgonyát. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Ezt késsel vagy mandolinnal is megtehetjük. Minél vékonyabbak a szeletek, annál gyorsabban és egyenletesebben sülnek meg.

3. Lépés

A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A póréhagyma alsó és felső részét inkább levágom, hogy csak a legzamatosabb és legaromásabb rész maradjon meg.

4. Lépés

Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymagerezdeket.

5. Lépés

Egy tűzálló serpenyőben (ha nincs, használhat egy lábasban) olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

6. Lépés

Adja hozzá a burgonyaszeleteket és a póréhagymát, és forgassa össze őket, hogy a vajban és a fokhagymában eloszoljanak. Néhány percig hagyjuk párolódni.

7. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, majd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítsük. Néhány percig hagyjuk főni. Ez megpuhítja a burgonyát és a póréhagymát, és összehozza az ízeket.

8. Lépés

A reszelt sajtot egyenletesen terítsük el a tetején.

9. Lépés

Helyezze a serpenyőt vagy a lábost az előmelegített sütőbe, és süsse a gratint 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

10. Lépés

Tálalás előtt néhány percig hagyja hűlni a burgonyás-póréhagymás gratint. Így még lédúsabb lesz, és az ízek jobban érvényesülnek.

Hasonló receptek

Sós burgonya és zöldség gratin

Ez a finom burgonya- és zöldséggratin az egyik kedvenc receptem. A ropogós sajtos kéreg az ízletes burgonyával és a ropogós zöldségekkel kombinálva egyedülálló ízrobbanást eredményez. Ezt a receptet már többször elkészítettem a konyhámban, és mindig telitalálat!

Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus

Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.

Főtt burgonya pirított gombával

Ez egy egyszerű, de ízletes étel, amely tökéletes köretként vagy főételként. Ez egy kitűnő vegetáriánus étel is. A földes gombák és a krémes burgonyák keveréke egyszerűen ellenállhatatlan. Ez az étel könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalót igényel.

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Burgonya és savanyú káposzta raguval

A sváb konyha burgonyás-káposztás raguja az egyik kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. A burgonya és a savanyú káposzta kombinációja elsőre furcsának tűnhet, de szenzációsan jó íze van. A burgonyás ragu egy kiadós, melegítő étel, tökéletes a hideg őszi és téli napokon.

Héjában sült krumpli egészséges

Ezek a durván vágott, gazdagon fűszerezett sült krumplik kellemes változatosságot jelentenek a hagyományosabb köretekhez!

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Hasonló receptek

Sós burgonya és zöldség gratin

Ez a finom burgonya- és zöldséggratin az egyik kedvenc receptem. A ropogós sajtos kéreg az ízletes burgonyával és a ropogós zöldségekkel kombinálva egyedülálló ízrobbanást eredményez. Ezt a receptet már többször elkészítettem a konyhámban, és mindig telitalálat!

Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus

Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.

Főtt burgonya pirított gombával

Ez egy egyszerű, de ízletes étel, amely tökéletes köretként vagy főételként. Ez egy kitűnő vegetáriánus étel is. A földes gombák és a krémes burgonyák keveréke egyszerűen ellenállhatatlan. Ez az étel könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalót igényel.

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Burgonya és savanyú káposzta raguval

A sváb konyha burgonyás-káposztás raguja az egyik kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. A burgonya és a savanyú káposzta kombinációja elsőre furcsának tűnhet, de szenzációsan jó íze van. A burgonyás ragu egy kiadós, melegítő étel, tökéletes a hideg őszi és téli napokon.

Héjában sült krumpli egészséges

Ezek a durván vágott, gazdagon fűszerezett sült krumplik kellemes változatosságot jelentenek a hagyományosabb köretekhez!

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Reels

Új