HIRDETŐ

Forrás: Olga Mazyarkina via Getty Images

Cékla gnocchi recept

Szenvedélyes amatőr szakácsként mindig is élveztem a hagyományos ételek variálását szezonális alapanyagokkal. Így jött létre ez a finom céklás gnocchi recept. Gyakran készítettem már barátaimnak és családtagjaimnak, és mindig rendkívül jól sikerül. A mélyvörös szín természetesen vizuálisan is feltűnő, és a cékla enyhén földes íze csodálatosan harmonizál a házi gnocchi sós ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 300 g cékla Hozzáadott
  • 200 g búzaliszt Hozzáadott
  • 2 sárgája Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Liszt a munkához Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
  • Zsályalevelek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A céklás gnocchi recept elkészítéséhez először a lisztes burgonyát sótlan vízben puhára főzzük. Úgy tapasztaltam, hogy jobban megtartják a nedvességtartalmukat, ha egészben főzzük őket. Körülbelül 20-30 percig kell főzni. Ezután hámozzuk meg, és hagyjuk egy kicsit párolódni.

2. Lépés

Amíg a burgonya fő, hámozzuk meg a céklát, és 180 fokos sütőben süssük kb. 40 percig, amíg villával könnyen átszúrható nem lesz. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

A burgonyát és a céklát nyomja össze egy krumplinyomón keresztül, vagy pürésítse villával. A keverék ne legyen túl nedves.

4. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet és a tojássárgáját, majd sózzuk meg. Gyúrjunk mindent jól össze, amíg rugalmas és nem ragadós tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis lisztet vagy vizet.

5. Lépés

Most formázza a tésztát körülbelül hüvelykujjnyi vastagságú tekercsekké, és vágjon le kis darabokat. Villával nyomkodja a tipikus gnocchi mintát.

6. Lépés

Forraljon fel egy nagy serpenyőben sós vizet, és főzze a gnocchit, amíg a felszínre nem úszik. Ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.

7. Lépés

Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket.

8. Lépés

Vegye ki a főtt cékla gnocchit a vízből, csepegtesse le, és adja a serpenyőbe a zsályás vajjal együtt. Forgassa össze és tálalja.

Hasonló receptek

Schupfnudeln savanyú káposztával Házi főzés

A Schupfnudeln savanyú káposztával igazi jóízű étel, és mindig a nagymamám hagyományos német konyha kiadós ételeire emlékeztet. A kiadós Schupfnudeln és a savanyú káposzta savanykás íze kombinációja mennyei készítményt eredményez. Annyiszor főztem már ezt a receptet, hogy tényleg rengeteg trükköt és tippet tudok megosztani, és remélem, önök is annyira szeretni fogják, mint mi a családunkban.

Őszi gnocchi és sütőtökös ragu

Ez a gnocchi és sütőtökös ragu igazi őszi csemege. A házi gnocchi és az illatos sütőtök kombinációja, ropogós sajttal megkoronázva igazi ínyencség, és az egyik kedvenc ételem, amikor hűvösebbre fordulnak a napok. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig elkápráztatja a családot és a barátokat.

Tészta paprikakrémes mártással

Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.

Sajtszószos tészta villámgyorsan

Gyors és ízletes tészta, amit számtalan módon elkészíthetünk. Egyszer olívabogyót adok hozzá, máskor gombát vagy kukoricát.

"Spinatnockerl" egy osztrák specialitás

Ez a recept az egyik kedvenc ételem az osztrák konyhából. Emlékszem, hogy a nagymamám mindig szeretettel és gondossággal készítette ezeket a spenótos gnocchikat. A pihe-puha spenótos gnocchi mindig rengeteg szószt szívott magába, amitől az étel igazi ínyencfalat volt.

Cukkini tészta garnélarákkal és avokádó szósszal

Ez a recept tökéletes mindazok számára, akik élvezni szeretnék az egészséges és finom ételeket. A cukkini tészta nagyszerű alternatívája a hagyományos tésztának, míg a garnélarák és az avokádó szósz friss és kielégítő ízt ad hozzá.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Hasonló receptek

Schupfnudeln savanyú káposztával Házi főzés

A Schupfnudeln savanyú káposztával igazi jóízű étel, és mindig a nagymamám hagyományos német konyha kiadós ételeire emlékeztet. A kiadós Schupfnudeln és a savanyú káposzta savanykás íze kombinációja mennyei készítményt eredményez. Annyiszor főztem már ezt a receptet, hogy tényleg rengeteg trükköt és tippet tudok megosztani, és remélem, önök is annyira szeretni fogják, mint mi a családunkban.

Őszi gnocchi és sütőtökös ragu

Ez a gnocchi és sütőtökös ragu igazi őszi csemege. A házi gnocchi és az illatos sütőtök kombinációja, ropogós sajttal megkoronázva igazi ínyencség, és az egyik kedvenc ételem, amikor hűvösebbre fordulnak a napok. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig elkápráztatja a családot és a barátokat.

Tészta paprikakrémes mártással

Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.

Sajtszószos tészta villámgyorsan

Gyors és ízletes tészta, amit számtalan módon elkészíthetünk. Egyszer olívabogyót adok hozzá, máskor gombát vagy kukoricát.

"Spinatnockerl" egy osztrák specialitás

Ez a recept az egyik kedvenc ételem az osztrák konyhából. Emlékszem, hogy a nagymamám mindig szeretettel és gondossággal készítette ezeket a spenótos gnocchikat. A pihe-puha spenótos gnocchi mindig rengeteg szószt szívott magába, amitől az étel igazi ínyencfalat volt.

Cukkini tészta garnélarákkal és avokádó szósszal

Ez a recept tökéletes mindazok számára, akik élvezni szeretnék az egészséges és finom ételeket. A cukkini tészta nagyszerű alternatívája a hagyományos tésztának, míg a garnélarák és az avokádó szósz friss és kielégítő ízt ad hozzá.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Reels

Új