HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: silviarita

Citromos lekvár

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg citrom Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágja félbe a citrom, és távolítsa el a magokat. Vágja apró darabokra a húst.

2. Lépés

Egy nagy fazékban forralj vizet. Adj hozzá citrom és főzd 1 órán át.

3. Lépés

Távolítsa el a citrom a vízből és tegye őket félre.

4. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot a vízhez, és forraljuk addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

5. Lépés

Adjuk hozzá a cédrusokat a cukorsziruphoz, és főzzük még egy órát, vagy amíg a lekvár eléri a kívánt állagot.

6. Lépés

Hagyja hűlni a lekvárt, mielőtt sterilizált üvegedényekbe tenné.

Hasonló receptek

Bodzalekvár

Egy finom bodzalekvár receptje, amely reggelire vagy akár sütésre is alkalmas.

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Avokádó és tojás krém

Egyszerű és finom avokádó és tojás krém, amit elkészíthet reggelire vagy könnyű ebédre.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Házi borjúmájas kolbász

Ez a finom borjúmájas kolbász a család kedvence, amit szívesen készítek újra és újra. Jellegzetes, mégis enyhe íze van, és az állaga finom krémes. Ez egy hagyományos recept, amely némi időt és erőfeszítést igényel, de mindenképpen megéri! Imádom a saját kolbászomat elkészíteni - olyan kielégítő érzés a kezemben tartani a kész terméket, és az íze semmihez sem fogható.

Brokkoli kenhető

Házi készítésű brokkolikrém receptje, amely alkalmas reggelire vagy a gyerekeknek uzsonnára.

Húsos kenőkrém

Ízletes és egyszerű húsos kenőkrém, ami ideális gyors reggelire vagy tízóraira. Tökéletes kenyérre, zsemlére vagy pirítósra.

Hagyma konfitált sós köret

Ez a hagymás konfitált hagyma recept az egyik személyes kedvencem, és már annyiszor elkészítettem, hogy szinte álmomban elsajátítottam a folyamatot. Ez egy sokoldalú köret recept, amely egyszerre édes és sós, és tökéletesen illik bagetthez, sajthoz, sültekhez és még sok máshoz. Úgyhogy vágjunk bele, és készítsük el együtt ezt a remek receptet!

Hasonló receptek

Bodzalekvár

Egy finom bodzalekvár receptje, amely reggelire vagy akár sütésre is alkalmas.

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Avokádó és tojás krém

Egyszerű és finom avokádó és tojás krém, amit elkészíthet reggelire vagy könnyű ebédre.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Házi borjúmájas kolbász

Ez a finom borjúmájas kolbász a család kedvence, amit szívesen készítek újra és újra. Jellegzetes, mégis enyhe íze van, és az állaga finom krémes. Ez egy hagyományos recept, amely némi időt és erőfeszítést igényel, de mindenképpen megéri! Imádom a saját kolbászomat elkészíteni - olyan kielégítő érzés a kezemben tartani a kész terméket, és az íze semmihez sem fogható.

Brokkoli kenhető

Házi készítésű brokkolikrém receptje, amely alkalmas reggelire vagy a gyerekeknek uzsonnára.

Húsos kenőkrém

Ízletes és egyszerű húsos kenőkrém, ami ideális gyors reggelire vagy tízóraira. Tökéletes kenyérre, zsemlére vagy pirítósra.

Hagyma konfitált sós köret

Ez a hagymás konfitált hagyma recept az egyik személyes kedvencem, és már annyiszor elkészítettem, hogy szinte álmomban elsajátítottam a folyamatot. Ez egy sokoldalú köret recept, amely egyszerre édes és sós, és tökéletesen illik bagetthez, sajthoz, sültekhez és még sok máshoz. Úgyhogy vágjunk bele, és készítsük el együtt ezt a remek receptet!

Reels

Új