HIRDETŐ

Forrás: ninafirsova from Canva

Csirkeleves

A csirkeleves nálunk a vasárnapi ebéd szerves része. Ez egy hagyományos cseh recept, amit a nagymamámtól tanultam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Teljes csirke Hozzáadott
  • 3 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 db Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 db zeller Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanál Egész borsszemek Hozzáadott
  • 2 db Babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 100 g Tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a csirkét, és tegyük egy nagy fazékba. Fedjük le vízzel úgy, hogy a csirke víz alá kerüljön. Forraljuk fel, és alacsony lángon pároljuk, amíg a hús elkezd elválni a csontoktól. Ez a lépés szükséges ahhoz, hogy a leves a csirke teljes ízét átvegye.

2. Lépés

Tisztítsa meg és kockázza fel a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert és a hagymát. Hámozzuk meg a fokhagymát. Amikor a csirke megsült, vegyük ki a fazékból, és adjuk a leveshez az előkészített zöldségeket, az egész fokhagymát, a borsot és a babérlevelet. Főzzük alacsony lángon körülbelül 1 órán át.

3. Lépés

Közben hagyja kihűlni a csirkét, majd tisztítsa meg a bőrétől és a csontjaitól. Vágja a húst apró darabokra. Dobja ki a csontokat és a bőrt.

4. Lépés

Miután a zöldségek megfőttek, adjuk hozzá a csirkét és a tésztát a fazékhoz. Ízlés szerint sózzuk meg a levest, és hagyjuk főni további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.

5. Lépés

A végén pedig csak tálalja a levest. Ez a leves tökéletes önálló ételként vagy előételként a főétel előtt.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek