HIRDETŐ

Csöröge fánk

A finom égetett fánk minden otthonban megtalálja a helyét. Reggelire, tízóraira, vagy épp uzsonnára fogyasztva mindig alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 125 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 40 g élesztő Hozzáadott
  • 40 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A langyos tejet sózzuk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően a liszthez adjuk, valamint a tojássárgákat, a tejet, a tejfölt és egy kevés olajat is. Elkészítjük a tésztát és hagyjuk kelni.

2. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezután a kívánt formára felcsíkozzuk. Egymásba lehet fonni, mint egy masnit, vagy csak simán négyzetalakúra vágni.

3. Lépés

Forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek