HIRDETŐ

Csöröge fánk

A finom égetett fánk minden otthonban megtalálja a helyét. Reggelire, tízóraira, vagy épp uzsonnára fogyasztva mindig alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 125 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 40 g élesztő Hozzáadott
  • 40 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A langyos tejet sózzuk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően a liszthez adjuk, valamint a tojássárgákat, a tejet, a tejfölt és egy kevés olajat is. Elkészítjük a tésztát és hagyjuk kelni.

2. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezután a kívánt formára felcsíkozzuk. Egymásba lehet fonni, mint egy masnit, vagy csak simán négyzetalakúra vágni.

3. Lépés

Forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Lazac

36 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szlovák

57 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2152 receptek