HIRDETŐ

Forrás: freepik

Dobos krém

Ez a rendkívül finom Dobos krém kiválóan alkalmazható torták, sütemények és piskóták töltésére, de kis poharakban, gyümölcssalátával vagy más desszertekkel is kiegészülve önálló desszertként is tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • kakaópor (ízlés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tojások szétválasztásával. Ennek során arra figyeljünk, hogy a fehérjék kerüljenek egy hőálló tálba. Egy szakértő tippje szerint érdemes hideg tojást használni, mert ekkor könnyebb a szétválasztás.

2. Lépés

A fehérjéket verjük kemény habbá, miközben apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ebben a fázisban fontos, hogy nagyon türelmesek legyünk, hiszen a cukor lassan oldódik fel, és ha túl gyorsan adagoljuk, a habom nem lesz elég stabil.

3. Lépés

Amikor a hab már szépen fényes és kemény, fokozatosan keverjük bele a tojássárgájákat, egyenként.

4. Lépés

Egy másik edényben kezdjük el a vajat kis lángon felolvasztani, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Keverjük állandóan, míg a vaj teljesen felolvad és összeolvad a cukorral.

5. Lépés

Most itt az ideje, hogy a tojáshabot vajhoz adjuk. Folyamatosan keverjük, közepes lángon, mivel a tojáshab könnyen leég. Ez egyik kulcsfontosságú lépése az elkészítésnek, így itt még türelmesebbnek kell lenni.

6. Lépés

A kakaóport az utolsó lépésként adjuk a krémhez, mert így már nem fogja befolyásolni a krém állagát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek