:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kvxfQHv2yYJVmX_Ou0rD/4f2ca8dd336731b610867967e15118.jpeg)
Forrás: Pixabay: ASimagined
Egyszerű és olcsó Diós kevert
Egyszerű és gyors sütemény, amit bátran ajánlok bárkinek, aki szeret sütni. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe, a sütési idő pedig 20 perc lehet. Hozzávetőlegesen 10 adag sül belőle. A diós kevert azonban nem csak gyorsan elkészíthető, hanem költséghatékony is, a hozzávalók ára összesen nem haladja meg a 1500 forintot. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
- lekvár (ízlés szerint)
- porcukor a tetejére
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet a sütőporral - én mindig két kanállal keverem össze, így biztosan nem lesz csomós.
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá a cukor felével. A tojások sárgáját a maradék cukorral keverjük habosra. Személy szerint először mindig a fehérjét verem fel, mert ha utána csinálnám, a sárgája megnehezítené a munkát.
A tojássárgájához adjuk hozzá a darált diót, a kakaóport és a liszt-sütőpor keveréket. Keverjük össze óvatosan, hogy a massza levegős maradjon.
Ezután óvatosan, fakanállal keverjük hozzá a tojásfehérjét is. Itt fontos, hogy ne dolgozzunk túl gyorsan, mert a fehérje könnyen összeesik.
A tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 15-20 perc alatt süssük készre. Teszteljük tűpróbával: ha a tű szárazon jön ki a tésztából, akkor kész a sütemény.
Amikor a süteményt kivettük a sütőből, kenjük le vékonyan lekvárral (én szilvalekvárt szoktam használni), ízlés szerint hintjük meg porcukorral és szeleteljük fel.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UVL-OrzaQ_PtU38vZrH8/e95923312712ced5f308cb759c06f4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eYDtWQY8KYkTD8bymUmc/da138b477f40294833fb3bfc5fe0fd.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p5aCsUWppswXBzmhXrij/9b9c50c7ded411d86fd717aeafad62.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k2WhAJz6uRtpc1cu0jRF/e3086996edcb02bade7aac8a7ae0ae.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-JGTH06gRratk6YrJD8B/1731a3877ce234cae76ec53c59851f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CZVEWmVS4s6F5bbV63Hy/acb305f91be015bff9e2332f49de20.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AJLG-N2WVJ06Gd6M-7Nu/185e958afa268c2be7bc2738397f06.jpeg)












