HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres rebarbarás rácsos pite

Teljesen vegán, isteni rebarbarás epres párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 ks citromhéj Hozzáadott
  • 3 tk cukor Hozzáadott
  • 1212 dkg tejmentes margarin Hozzáadott
  • 50 ml zabtej Hozzáadott

Töltelék

  • 4 ks rebarbara Hozzáadott
  • 50 dkg Eper Hozzáadott
  • 6 tk cukor Hozzáadott
  • 1 ek Keményítő Hozzáadott
  • gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A lisztet, a citromhéjat és a cukrot egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vagy lereszelt hideg margarint, és morzsásra keverjük.

2. Lépés

Hozzáöntjük a zabtejet, és az egészet gyors, határozott mozdulatokkal közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Ezt fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

3. Lépés

Ezután a tésztát kétfelé osztjuk kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobbik darabot két fóliaréteg közt kör alakúra nyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, és beleillesztgetjük a tésztakorongot.

4. Lépés

A pitealapot 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A maradék egyharmad tésztát az előző módszerrel kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk a pite tetejének díszítéséhez.

5. Lépés

Közben megcsináljuk a tölteléket. Ehhez először a rebarbarát meghámozzuk, az epret csumázzuk, majd felaprítjuk őket.

6. Lépés

Megszórjuk ízlés szerint cukorral, illetve hozzáreszeljük a gyömbért. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük fél órát pihenni.

7. Lépés

A pihenés alatt a gyümölcsünk engedett némi levet, ezt amennyire lehet, leöntjük róla, és félretesszük. A lecsepegtetett gyümölcsöket megszórjuk két kanál keményítővel, és alaposan elkeverjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új