HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres tiramisu pohárkrém

Igazi tavaszi kedvenc ez az epres finomság, ami nem csak mutatós, de nagyin fincsi is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 14 dkg cukor Hozzáadott
  • 212 dl hideg habtejszín Hozzáadott
  • 6 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tk vaníliaaroma Hozzáadott
  • 1 csom babapiskóta Hozzáadott
  • 1 doboz friss eper Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek Keményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A mascarponét 4 dkg cukorral kikeverjük. A tejszínt egy másik tálban habbá verjük és hozzákeverjük a vaníliaaromát és a porcukrot. Ezután összeforgatjuk a mascarponés masszával.

2. Lépés

Habzsákba töltjük a krémünket és fél órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a felkockázott epret cukorral, vízzel és citromlével felforraljuk egy lábasban. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni).

3. Lépés

A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.

4. Lépés

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd a félretett eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük a pohárkrémet. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek