HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : inekehuizing

Eredeti recept Pfeffernüsse

Karácsonykor igazi édesszájúként nem kerülhetjük el a népszerű mézeskalácsdiót. Ezt a receptet a családomban már generációk óta használjuk, és mindig tökéletesen kiegészíti az ünnepi összejöveteleinket. Bár az elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, jutalma mennyei íz és karácsonyi illat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
50
  • 125 g méz Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Teáskanál mézeskalácspor Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt ánizs Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Kardamom por Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A borsos mogyoró receptjéhez forraljuk fel a mézet, a cukrot és a vajat egy serpenyőben. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen meg. Ezután hagyjuk a keveréket kihűlni.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fűszerekkel, a sóval és a kakaóporral. Javaslom, hogy keverés előtt szitáljuk át a lisztet, hogy elkerüljük a csomósodást és finomabb állagot kapjunk.

3. Lépés

A tojást verjük bele a kihűlt mézes keverékbe, és keverjük jól össze. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket, és gyúrjunk mindent sima tésztává.

4. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, és hagyja pihenni a hűtőben legalább 30 percig. Így könnyebben kezelhetővé válik a tészta, és a borsszemek szebb formát kapnak.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Formázzon a tésztából kis golyókat, és helyezze őket az előkészített tálcára.

6. Lépés

Süssük a borsómogyorót körülbelül 15 percig. Szép barna színűnek kell lennie, de nem túl sötétnek. Ha egy kicsit puhábbnak szeretné, csökkentse a sütési időt néhány perccel.

7. Lépés

A máz elkészítéséhez keverjük simára a porcukrot a citromlével. A még meleg borsószemeket egyenként mártsuk a mázba, és hagyjuk megkeményedni. Választhatóan a borsómogyorót csokoládémázzal is bevonhatjuk.

Hasonló receptek

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Mézeskalács a la nagyi

Minden évben karácsonykor felébred a bennem lakozó gyermek, amikor a nagymama hagyományos receptje szerint elkészítem a kekszet. A vanília és a citromhéj finom ízével teli kekszreceptje mindig a gyermekkorom meleg és meghitt téli estéit juttatja eszembe.

Egészséges kekszek fogyni gluténmentes

Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.

Fűszeres szeletek (karácsonyi keksz)

Minden évben karácsonykor készítem ezeket a finom fűszeres szeleteket. Annyira ízletesek és aromásak, hogy mára már az ünnepi hagyományaink részévé váltak. Ráadásul ez a recept nagyon könnyen elkészíthető, és mindössze egy órát vesz igénybe.

Hagyományos karácsonyi kekszek kivágása

Ez a recept évek óta az egyik állandó rituálénk az adventi időszakban. Minden évben összeülünk családostul, és együtt sütjük meg ezeket a finom, vajas kekszeket. Könnyű elkészíteni őket, és az illat, amely végigszáll a házon, egyszerűen mennyei. Akár ajándékba adjuk, akár magunk esszük, ezek a kekszek még ünnepibbé teszik a karácsonyi időszakot!

Nagymama hagyományos mézeskalács karácsonyi kekszei

Ez a recept a családunkban már generációkon át öröklődő, hűséges karácsonyi hagyomány. Minden évben a nagyi mézeskalácsának illata betölti a házat, és jelzi a karácsonyi szezon kezdetét. Amikor a különleges fűszerekkel és hozzávalókkal mézeskalácsot sütünk, az egész ház karácsonyi illatú!

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

Hasonló receptek

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Mézeskalács a la nagyi

Minden évben karácsonykor felébred a bennem lakozó gyermek, amikor a nagymama hagyományos receptje szerint elkészítem a kekszet. A vanília és a citromhéj finom ízével teli kekszreceptje mindig a gyermekkorom meleg és meghitt téli estéit juttatja eszembe.

Egészséges kekszek fogyni gluténmentes

Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.

Fűszeres szeletek (karácsonyi keksz)

Minden évben karácsonykor készítem ezeket a finom fűszeres szeleteket. Annyira ízletesek és aromásak, hogy mára már az ünnepi hagyományaink részévé váltak. Ráadásul ez a recept nagyon könnyen elkészíthető, és mindössze egy órát vesz igénybe.

Hagyományos karácsonyi kekszek kivágása

Ez a recept évek óta az egyik állandó rituálénk az adventi időszakban. Minden évben összeülünk családostul, és együtt sütjük meg ezeket a finom, vajas kekszeket. Könnyű elkészíteni őket, és az illat, amely végigszáll a házon, egyszerűen mennyei. Akár ajándékba adjuk, akár magunk esszük, ezek a kekszek még ünnepibbé teszik a karácsonyi időszakot!

Nagymama hagyományos mézeskalács karácsonyi kekszei

Ez a recept a családunkban már generációkon át öröklődő, hűséges karácsonyi hagyomány. Minden évben a nagyi mézeskalácsának illata betölti a házat, és jelzi a karácsonyi szezon kezdetét. Amikor a különleges fűszerekkel és hozzávalókkal mézeskalácsot sütünk, az egész ház karácsonyi illatú!

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

Reels

Új