HIRDETŐ

Finom és tápláló lencseleves fűszerekkel

"Ez a finom és tápláló lencseleves fűszerekkel tele van ízzel és illattal. A lencse gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, ami segít megtartani a jó egészséget és a jóllakottságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csésze lencse megtisztítva és megmostva Hozzáadott
  • 1 közepes méretű vöröshagymaapróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagymafinomra vágva Hozzáadott
  • 1 közepes méretű zeller kockázva Hozzáadott
  • 1 közepes méretű sárgarépa kockázva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál római kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 3 Csésze víz Hozzáadott
  • 14 Csésze friss koriander apróra vágva opcionális Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lencseleves elkészítéséhez először is melegítsük fel az olajat egy nagyméretű fazékban. Adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát és a fűszereket. Süsd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lencset és a vizet. Hozzáadhatunk több vizet, ha szükséges, hogy a lencse teljesen eltakarja.

3. Lépés

Fedjük le a fazekat és főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a lencse megpuhul, kb. 25-30 perc.

4. Lépés

A lencseleves kész, ha a lencse olyan állagú, mint a püré. Ha szükséges, hogy tovább főzzük, hogy a lencse megpuhuljon.

5. Lépés

Tálalás előtt apróra vágott korianderrel díszítve tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új