HIRDETŐ

Forrás: Kajakiki for iStockPhotos

Forralt bor lekvár receptje

Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Palack vörösbor Hozzáadott
  • 500 g Zselésítő cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • 2 összenyomva Narancsok Hozzáadott
  • 1 Citrom A lé Hozzáadott
  • 1 Szerves narancshéj Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 csillagánizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A forraltboros lekvár elkészítéséhez öntsük a vörösbort egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a befőzőcukrot, és keverjük jól össze, amíg teljesen feloldódik. Alacsony hőfokon kezdjük, és szükség szerint növeljük - de soha ne a legmagasabb fokozatra. Ezt a tippet akkor jegyeztem meg, amikor először főztem lekvárt.

2. Lépés

Adjuk hozzá a narancs és a citrom levét. Ügyeljünk arra, hogy a magok ne kerüljenek az edénybe - ez befolyásolhatja az ízt.

3. Lépés

Hámozzon meg egy bio narancsot egy hámozóval, hogy hosszú csíkokat kapjon a héjából, és ezeket adja a fahéjrúddal, szegfűszeggel és csillagánizzsal együtt az edénybe.

4. Lépés

Közepes lángon főzzük a keveréket kb. 20 percig, folyamatosan kevergetve. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, hogy a lekvár ne égjen meg.

5. Lépés

20 perc elteltével vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a keveréket kissé kihűlni. Távolítsa el a fahéjrudakat, a narancshéjcsíkokat és a csillagánizst.

6. Lépés

Töltse a forraltboros lekvárt tiszta üvegekbe. Azonnal zárja le az üvegeket, így a lekvár tovább eltartható, és remek lehetőség kézzel készített ajándéknak.

7. Lépés

Élvezze a házi forralt bor lekvárt friss kenyérrel vagy zsemlével a tökéletes karácsonyi reggeli élményéért!

Hasonló receptek

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Speculoos krémkenyér

A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.

Hasonló receptek

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Speculoos krémkenyér

A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.

Reels

Új