HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügechutney

Egy igazi ínyencség, a Fügechutney. Kiválóan illeszkedik húsokhoz, különösen a zsírosabbakhoz, mint a kacsa vagy a liba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss füge Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 200 ml almaecet Hozzáadott
  • 250 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük.

2. Lépés

A fügéket megmossuk, a szárát eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

3. Lépés

A füge darabokat a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az almaecetet és a barna cukrot.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd alacsony lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a chutney sűrű nem lesz.

6. Lépés

A elkészült chutney-t forrón üvegekbe töltjük, majd azokat lezárjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek