HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YluOzr91NIBj-4YQ-8vz/6b0f8d39a976395bd30c1117853690.png)
Forrás: canva
Fügechutney
Egy igazi ínyencség, a Fügechutney. Kiválóan illeszkedik húsokhoz, különösen a zsírosabbakhoz, mint a kacsa vagy a liba.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g friss füge
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 200 ml almaecet
- 250 g barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük.
2. Lépés
A fügéket megmossuk, a szárát eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
3. Lépés
A füge darabokat a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az almaecetet és a barna cukrot.
4. Lépés
Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd alacsony lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a chutney sűrű nem lesz.
6. Lépés
A elkészült chutney-t forrón üvegekbe töltjük, majd azokat lezárjuk.