HIRDETŐ

Forrás: monica-photo by Getty Images

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Vadhús (szarvas, őz vagy vaddisznó) Hozzáadott
  • 200 g Hagymák Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 g dögevő Hozzáadott
  • 100 g zeller Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 350 ml vörösbor Hozzáadott
  • 350 ml Vadállat alaplé Hozzáadott
  • 2 Darab Babérlevelek Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Boróka bogyók Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A vadpörkölt elkészítéséhez vágja a vadhusot kb. 2 cm nagyságú kockákra. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozza és nagy kockákra vágja. A fokhagymát finomra aprítja.

2. Lépés

Melegítse fel a vajat egy nagy edényben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Vegye ki a húst az edényből, és tegye félre.

3. Lépés

A hagymát, répát, zellert és fokhagymát ugyanabban a fazékban pirítsa meg, amíg megpuhulnak. A húst tegye vissza a fazékba.

4. Lépés

Adja hozzá a vörösbort, a vadhúsalaplevet, a babérleveleket és a borókabogyókat, majd forralja fel az egészet. Csökkentse a hőt, és főzze a pörköltet 2 órán át.

5. Lépés

Ízesítse a vadragut sóval és borssal, majd szolgálja fel.

Hasonló receptek

Szarvasmedálok áfonyamártással

Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.

Szaftos csirkepaprikás

Egy abszolút klasszikus nálunk otthon. Egyszerű elkészíteni és ízében nagyszerű.

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Tészta csirkével és napon szárított paradicsommal

Egy gyors tészta receptje csirkével és napon szárított paradicsommal, amely tökéletes vacsorára.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Hasonló receptek

Szarvasmedálok áfonyamártással

Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.

Szaftos csirkepaprikás

Egy abszolút klasszikus nálunk otthon. Egyszerű elkészíteni és ízében nagyszerű.

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Tészta csirkével és napon szárított paradicsommal

Egy gyors tészta receptje csirkével és napon szárított paradicsommal, amely tökéletes vacsorára.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Reels

Új