Forrás: facebook: Szépkilátás Bisztró-Balatonakarattya
Garantált sikerű Kelkáposzta recept
Ez a kelkáposzta fogás nagy kedvenc nálunk otthon és szivesen készítem, mert egyszerű, finom és egészséges. A recept elkészítésétől kezdve szinte minden hétvégén készítek belőle, és garantáltan mindig nagy sikere van. Igazi harapnivaló téli estékre.
Hozzávalók
- 1 ks közepes kelkáposzta
- 500 g darált sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőrizs
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 11⁄2 l alaplé vagy húsleves
- 200 ml paradicsomszósz
Eljárás
A kelkáposztát forrásban lévő vízbe dobva puhítsuk meg. Hasznos lehet, ha a kelkáposztát fedő alá tesszük és hagyjuk a gőzben puhulni, hogy a levelek könnyebben leváljanak.
Közben a hagymát és fokhagymát aprítsuk fel nagyon finomra, ez ad majd sok ízt az ételünknek.
Egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát. Amikor már szépen üveges, adjuk hozzá a darált húst és sózzuk, borsozzuk.
A főzőrizst előzetesen áztassuk be pár perc erejéig, hogy könnyebben főjön.
Adjuk hozzá a rizst a húshoz és folyamatosan kavarogva hagyjuk, hogy a rizs szépen belesüljön a húsbá.