HIRDETŐ

Gibanica

A Gibanica egy hagyományos szerb sütemény, amely a Balkánon széles körben elterjedt. Általában többrétegű, és különböző töltelékekkel készül, például túróval, mogyorókrémmel vagy sós töltelékekkel. Ez a recept a hagyományos túrós változatot mutatja be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g réteslap Hozzáadott

Töltelék

  • 600 g túró Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a túrót, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot.

3. Lépés

Tegyük a réteslapokat egy nagy tepsibe. Mindegyik réteg közé kanalazzunk a túrós töltelékből.

4. Lépés

Sütjük a süteményt a sütőben körülbelül 45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek