HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Habkönnyű felhő szelet, ami a mennyekbe repít

Könnyen elkészíthető, lágy és még finom is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tésztához

  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott

Krémhez

  • 1 l tej Hozzáadott
  • 1 tk vanília esszencia Hozzáadott
  • 6 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 5 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 ek étkezési keményítő Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 15 dkg porcukor Hozzáadott

Habhoz

  • 700 ml habtejszín Hozzáadott
  • 5 ek porcukor Hozzáadott
  • 1 cs zselatinfix Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A tésztához a lisztet, sütőport, porcukrot összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tojásokat. Összedolgozzuk, és elfelezzük. Mindkét tésztát vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a tepsi hátára tett sütőpapíron, 200 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük. Ha kész és kihűlt, egy mélyebb tál formájára vágjuk az egyik tésztát, ez lesz az alja. A másikat egyforma kocka alakú lapokra vágjuk.

2. Lépés

A tejből 9 decit felforralunk a vaníliaőrleménnyel együtt. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, majd hozzáadunk 1 deci tejet, és homogénre keverjük. Hozzáöntjük a tejhez, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben a puha vajat kikeverjük a 15 dkg porcukorral, és összedolgozzuk a kihűlt krémmel.

3. Lépés

A tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a zselatinfixet, majd alaposan elkeverjük. Ha kész, az alsó lapra simítjuk a vaníliás krémet, erre jöhet a habtejszín, és végültegyük rájuk a felvágott tetőket. Hűtőben hagyjuk egy éjszakát pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új