HIRDETŐ

Forrás: victoria p. for Adobe Stock

Hagyományos Baumkuchen recept

Imádok sütni a hideg téli estéken, és az abszolút kedvencem mindig a hagyományos Baumkuchen. A koncentrált nyugalom, amely a sütemény rétegezéséből és az egyes rétegek szinte meditatív hozzáadásából fakad, a Baumkuchen minden érzékszervnek igazi élvezetet nyújt - különösen persze az evés közben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 6 Tojás Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 150 g Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 7 evőkanál rum Hozzáadott
  • 200 g sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • 250 g keserédes csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A német Baumkuchen elkészítéséhez kezdje a vaj felverésével, amíg szép krémes nem lesz. Én ehhez mindig konyhai robotgépet használok, de egy erős kéz és egy habverő is megteszi.

2. Lépés

Ezután fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliarúd magjait. A tapasztalat szerint itt fontos, hogy tényleg meggyőződjünk arról, hogy minden egyes összetevő teljesen beépült, mielőtt hozzáadnánk a következőt.

3. Lépés

Most jönnek a tojások. Egyenként verjük bele a keverékbe. Várjon a következő tojással, amíg az előzőt teljesen el nem keverte.

4. Lépés

Keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport, majd két részletben szitálja bele a keverékbe. Minden egyes hozzáadás után alaposan keverje össze.

5. Lépés

Most ossza a tésztát két tálba, és keverje a rumot az egyik felébe.

6. Lépés

Most itt az ideje sütni. Szükséged lesz egy speciális Baumkuchen-formára, vagy, ahogy én teszem, egy rugós formára, amelyet minden sütési folyamat után rövid időre ki tudsz venni. Váltakozva egy vékony réteg rumos tésztát és egy vékony réteg vaníliás tésztát teszünk a formába, és mindkét réteget külön-külön sütjük a sütő rácsa alatt aranybarnára. Ez egy kis időt és türelmet igényel, de az eredmény abszolút megéri.

7. Lépés

Ha a torta kihűlt, kenje meg a baracklekvárral, végül öntse rá az olvasztott csokoládét. Ha szeretné, a rétegek közé marcipánt is tehet. Én karácsonykor mindig így szoktam csinálni.

8. Lépés

Sütés után hagyja a Baumkuchen-t teljesen kihűlni, és tálalás előtt hagyja állni egy éjszakán át. Jó szórakozást a sütéshez és a német sütőművészet e csodálatos darabjának élvezetéhez.

Hasonló receptek

Tepsis brownie

Egy ízletes csokoládé élvezet, amelynek mind belső, mind külső textúrája fantasztikus. Ezek a brownie-k egyszerűbben elkészíthetőek, de ugyanolyan finomak, mint a hagyományosabb fajták. Tökéletesek bulikra, piknikre vagy egyszerűen csak nassolásra.

Csokoládé kenyér receptje

Ez a csokoládés kenyér receptje az abszolút kedvencem. Ez egy olyan kenyér, amelynek ellenállhatatlan csokoládé íze van. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal egyszerűen mennyei. Tökéletes csemege egy hangulatos délutánra vagy különleges reggelinek a család számára. A gazdag csokoládétól a tökéletesen elkészített kenyérig minden egyes falatot érzéki élvezetként kell megkóstolni.

Karácsonyi mézeskalács ostya

Ez az ostyás mézeskalács receptje, amelyet minden évben karácsonykor készítek a családomnak és a barátaimnak. Még mindig emlékszem a meghitt téli napokra, amikor a nagymamámmal a konyhában álltunk, hogy megsüssük ezeket a finom mézeskalácsokat. Az ostyás mézeskalácsot, mint Nürnbergben, könnyű megsütni, és ízletes és finom.

Pudding sütik sütése karácsonyra

Ezek a finom pudingos sütemények lágyak és puhák, és vaníliás vagy csokoládés pudingból készülnek. Tökéletesek megosztásra a családdal és a barátokkal az ünnepek alatt. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, a legjobb recept karácsonyi sütéshez.

Sütőkeverék egy üvegben a brownie-khoz: édes, házi készítésű ajándék

Ez a brownie-khoz való sütőkeverék üvegben egy ajándék a konyhámból. Ez egy személyes kedvencem, amit szívesen készítek újra és újra. Az ebből a keverékből készült brownie-k hihetetlenül nedvesek, csokoládésak és egyszerűen olvadnak a szájban.

"Buche de Noel" (karácsonyfa törzs)

Egy francia konyhában eltöltött időm alatt rájöttem ennek a hagyományos karácsonyi receptnek a titkára. "A Buche de Noel, más néven Yule Log, abból a francia hagyományból ered, hogy karácsonykor egy fenyőtörzset égetnek el. Sok karácsonyi vacsora alkalmával készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott. Kell hozzá némi idő és odafigyelés, de az eredmény abszolút megéri.

Finom kekszek csokoládéval

Gyakran sütöttem ezeket a csokoládés kekszeket a barátaimnak és a családomnak, akik mindig el voltak ragadtatva az ízüktől és az állaguktól. Egyszerre ropogósak és nedvesek, és rengeteg csokoládé van bennük. Ezzel az egyszerű recepttel minden alkalommal tökéletesek lettek, és biztos vagyok benne, hogy ti is szeretni fogjátok!

Toffifee-makronok

Egy édes csemege, ideális az ünnepi időszakra vagy egyszerűen mint különleges finomság. A Toffifee, a kókusz és a fehér csokoládé kombinációja el fogja bűvölni!

Hasonló receptek

Tepsis brownie

Egy ízletes csokoládé élvezet, amelynek mind belső, mind külső textúrája fantasztikus. Ezek a brownie-k egyszerűbben elkészíthetőek, de ugyanolyan finomak, mint a hagyományosabb fajták. Tökéletesek bulikra, piknikre vagy egyszerűen csak nassolásra.

Csokoládé kenyér receptje

Ez a csokoládés kenyér receptje az abszolút kedvencem. Ez egy olyan kenyér, amelynek ellenállhatatlan csokoládé íze van. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal egyszerűen mennyei. Tökéletes csemege egy hangulatos délutánra vagy különleges reggelinek a család számára. A gazdag csokoládétól a tökéletesen elkészített kenyérig minden egyes falatot érzéki élvezetként kell megkóstolni.

Karácsonyi mézeskalács ostya

Ez az ostyás mézeskalács receptje, amelyet minden évben karácsonykor készítek a családomnak és a barátaimnak. Még mindig emlékszem a meghitt téli napokra, amikor a nagymamámmal a konyhában álltunk, hogy megsüssük ezeket a finom mézeskalácsokat. Az ostyás mézeskalácsot, mint Nürnbergben, könnyű megsütni, és ízletes és finom.

Pudding sütik sütése karácsonyra

Ezek a finom pudingos sütemények lágyak és puhák, és vaníliás vagy csokoládés pudingból készülnek. Tökéletesek megosztásra a családdal és a barátokkal az ünnepek alatt. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, a legjobb recept karácsonyi sütéshez.

Sütőkeverék egy üvegben a brownie-khoz: édes, házi készítésű ajándék

Ez a brownie-khoz való sütőkeverék üvegben egy ajándék a konyhámból. Ez egy személyes kedvencem, amit szívesen készítek újra és újra. Az ebből a keverékből készült brownie-k hihetetlenül nedvesek, csokoládésak és egyszerűen olvadnak a szájban.

"Buche de Noel" (karácsonyfa törzs)

Egy francia konyhában eltöltött időm alatt rájöttem ennek a hagyományos karácsonyi receptnek a titkára. "A Buche de Noel, más néven Yule Log, abból a francia hagyományból ered, hogy karácsonykor egy fenyőtörzset égetnek el. Sok karácsonyi vacsora alkalmával készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott. Kell hozzá némi idő és odafigyelés, de az eredmény abszolút megéri.

Finom kekszek csokoládéval

Gyakran sütöttem ezeket a csokoládés kekszeket a barátaimnak és a családomnak, akik mindig el voltak ragadtatva az ízüktől és az állaguktól. Egyszerre ropogósak és nedvesek, és rengeteg csokoládé van bennük. Ezzel az egyszerű recepttel minden alkalommal tökéletesek lettek, és biztos vagyok benne, hogy ti is szeretni fogjátok!

Toffifee-makronok

Egy édes csemege, ideális az ünnepi időszakra vagy egyszerűen mint különleges finomság. A Toffifee, a kókusz és a fehér csokoládé kombinációja el fogja bűvölni!

Reels

Új