HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ThorstenF

Házi hamburger buci

Esélyes, hogy ez lesz a legfinomabb házi hamburger buci, amit valaha ettél! Vegyük figyelembe, hogy minden sütő másképp süt, ezért a sütési időt tekintve ne csak az órára hagyatkozzunk, hanem a saját megérzéseinkre is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 dl Meleg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük a recept elkészítését azzal, hogy a friss élesztőt futtassuk fel a cukorral és a meleg vízzel körülbelül 10 percig. Az élesztő feloldásához legoptimálisabb, ha a vizünk nem túl forró, de nem is túl langyos, mert az élesztő kifejtéséhez megfelelő hőfokra van szükség.

2. Lépés

Közben egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Miután az élesztőnk feljött, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, adjuk hozzá az olajat is, majd alaposan dolgozzuk össze. Kevessé ragadós, könnyen formázható tésztát kell kapnunk.

3. Lépés

Borítsuk le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 1,5 órán keresztül kelni. A kelesztésre érdemes odafigyelni, mivel ez az, ami igazán finommá és levegőssé teszi a hamburger bucit.

4. Lépés

Ha megkelt a tészta, formázzunk belőle hat egyforma bucikat és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjuk őket még 15 percig pihenni, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig. Érdemes közben ellenőrizni a színét, ha szép aranybarna, akkor tökéletes.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek