HIRDETŐ

Forrás: nitrub for Getty Images

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Mandarinok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 nagy Kifacsart citrom Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A mandarinlekvár elkészítéséhez először alaposan mossuk meg a mandarinokat. Sokéves tapasztalatom alapján azt javaslom, hogy bio mandarint használjunk, mivel a gyümölcshúst és a héját is felhasználjuk, és a bio gyümölcsök kevesebb növényvédő szert tartalmaznak.

2. Lépés

Hámozzuk meg a mandarinokat, és tartsuk meg a héjukat is. Ebben a szakaszban ügyeljünk arra, hogy a héj minden fehér részét eltávolítsuk, mert a lekvár elkészítésekor kesernyés ízt okozhatnak.

3. Lépés

Vágjuk a mandarin héját vékony csíkokra. A csíkokon ne maradjon túl sok a fehér belső héj, mert az keserűvé teheti a lekvárt.

4. Lépés

Egy nagy lábasban tegyük bele a cukrot, a csíkokra vágott mandarinokat, a citromlevet és a vizet. Ezt a keveréket állandó keverés mellett forraljuk fel, ami segít a cukor teljes feloldásában és az egyenletes állag elérésében.

5. Lépés

Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és hagyja a keveréket párolódni. Ne feledje, hogy a túl magas hőmérséklet karamellizálhatja a keveréket, és befolyásolhatja a lekvár ízét.

6. Lépés

A keveréket 15 percenként óvatosan keverje meg, amíg be nem sűrűsödik. Ez a folyamat akár 1,5 órát is igénybe vehet, de higgye el, az eredmény megéri.

7. Lépés

Ha a mandarinlekvár elérte a kívánt állagot, forrón öntse sterilizált üvegekbe, és zárja le azokat.

8. Lépés

A csodálatosan illatos, házi készítésű mandarinlekvár már készen áll az élvezetre vagy ajándékozásra. Körülbelül 6-12 hónapig eltartható - ha ennyi ideig érintetlenül tudod hagyni!

Hasonló receptek

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Speculoos krémkenyér

A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Egészséges zabpehely keksz cukor nélkül

Imádom ezeket az egészséges zabpelyhes kekszeket! Gyors és egyszerű nassolnivaló, ha valami édesre vágysz. Természetes összetevőkkel és cukor nélkül, csodálatos ízük van. A személyes tapasztalataim révén ezzel a recepttel kapcsolatban találtam néhány hasznos tippet és trükköt, hogy tökéletesek legyenek.

Egészséges kekszek fogyni gluténmentes

Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.

Csokoládé fondü

Ez a csokoládéfondü recept az egyik abszolút kedvenc desszertem különleges alkalmakra vagy hangulatos estékre. Nem hiányozhat egyetlen romantikus vacsoraasztalról sem. Számtalanszor készítettem már családtagoknak és barátoknak, és mindig elragadó kritikákat kaptam. Az olvasztott csokoládé és a friss gyümölcsök kombinációja egyszerűen verhetetlen, az elkészítése pedig meglepően egyszerű.

Hasonló receptek

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Speculoos krémkenyér

A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Egészséges zabpehely keksz cukor nélkül

Imádom ezeket az egészséges zabpelyhes kekszeket! Gyors és egyszerű nassolnivaló, ha valami édesre vágysz. Természetes összetevőkkel és cukor nélkül, csodálatos ízük van. A személyes tapasztalataim révén ezzel a recepttel kapcsolatban találtam néhány hasznos tippet és trükköt, hogy tökéletesek legyenek.

Egészséges kekszek fogyni gluténmentes

Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.

Csokoládé fondü

Ez a csokoládéfondü recept az egyik abszolút kedvenc desszertem különleges alkalmakra vagy hangulatos estékre. Nem hiányozhat egyetlen romantikus vacsoraasztalról sem. Számtalanszor készítettem már családtagoknak és barátoknak, és mindig elragadó kritikákat kaptam. Az olvasztott csokoládé és a friss gyümölcsök kombinációja egyszerűen verhetetlen, az elkészítése pedig meglepően egyszerű.

Reels

Új