HIRDETŐ

Házi meggylekvár

A meggylekvár az egyik legnépszerűbb lekvár Magyarországon, és nem véletlenül. Egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom! A friss meggy leve és íze tökéletesen kiegészíti a cukor édes ízét. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni belőle, így egész évben élvezhetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 kg friss meggylé Hozzáadott
  • 112 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 ks Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a meggyet, és távolítsuk el a szárát és a magját.

2. Lépés

Egy nagy edényben keverjük össze a meggylevet a cukorral, majd forraluk fel.

3. Lépés

Csökkentsük a hőmérséket, és forraljuk kb. 1-2 órán át, amíg sűrűsödni nem kezd.

4. Lépés

Addig keverjük, amíg a lekvár sűrű felületű lesz.

5. Lépés

A végén adjuk hozzá a citromlevet és a fahéjat, majd forraljuk még 5 percig.

6. Lépés

Öntsük a meggylekvártált üvegekbe, majd zárjuk le azokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek