HIRDETŐ

Forrás: HK Fotografie for Adobe Stock

Házi Stippgrütze - Egy westfáliai étel

Bár a Stippgrütze elkészítése időigényes, mindenképpen megéri a fáradságot - ez a rusztikus, sós étel a hagyományos westfáliai konyha abszolút bennfentes tippje. Minden családnak megvan a saját receptje, és ez az enyém, amelyet már sokszor elkészítettem otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 750 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 500 g Sertéscsont Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Leves zöldek Hozzáadott
  • 500 g Hajdina dara Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Hozzáadott
  • 2 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 Mettwurst kolbászok Hozzáadott
  • 2 Fekete puding Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A westfáliai Stippgrütze recepthez először vizsgálja meg a sertéshasat, és távolítsa el a bőrét, ha még rajta van - ettől a hús puhább lesz. Ezután vágja a sertéshasat falatnyi darabokra.

2. Lépés

Tegye a sertéscsontokat, a hagymát és a zöldfűszereket egy nagy lábasba, és töltse fel kb. 3 liter vízzel. Főzzük körülbelül egy órán át alacsony lángon.

3. Lépés

Öblítse le a hajdinalisztet hideg vízzel, majd adja hozzá a leveses fazékhoz. Főzzük további 45 percig.

4. Lépés

Közben vágja fel a kolbászokat, és adja a tartalmát a leveshez. Vigyázzunk, hogy a kolbászok ne égjenek meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá a sertés hashúst, és fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Főzzük a Westphalian Stippgrütze-t további 45 percig.

6. Lépés

Tálalás előtt győződjön meg arról, hogy a leves megfelelő állagú. Ha a gríz túl sűrű, egyszerűen adjunk hozzá egy kis vizet. Sűrűnek kell lennie, de nem túl hígnak. A Stippgrütze mellé köretként friss kenyér vagy burgonya és savanyú káposzta tálalható.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek