HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles francia klasszikus mini Quiche Lorraine

Mint a francia konyha nagy kedvelője, nagyon szeretem a Quiche Lorraine-t. Úgy döntöttem, hogy ezt a klasszikus receptet átalakítom egy harapnivalóvá, amely tökéletes partikra vagy egyszerűen csak egy ízletes snacknek. Több próbálkozás után tökéletesítettem a Mini Quiche Lorranes elkészítésének művészetét, és örömmel osztom meg Önökkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

A kéreghez

  • 2 csészék liszt Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 10 EL Hideg sótlan vaj, darabokra vágva Hozzáadott
  • 1 Nagy tojássárgája Hozzáadott

A töltelékhez

  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 112 csészék Krém Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt Gruyere sajt Hozzáadott
  • 8 szeletek Vastag szalonna, főzve és apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tészta héjának elkészítésével. Egy konyhai robotgépben keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat, és pépesítsük, amíg a vaj borsó nagyságú nem lesz. Ez azért fontos, mert ez biztosítja, hogy a kéreg pelyhes legyen.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, és pépesítsük, amíg a tészta összeáll.

3. Lépés

Ossza a tésztát 24 egyenlő darabra, és nyomja őket mini muffinformákba. Ügyeljen arra, hogy az oldalukat felfelé nyomja, hogy mély mélyedést alakítson ki a tölteléknek. Tegyük ezeket a hűtőbe, hogy kb. 30 percig hűljenek - ez egy lényeges lépés, hogy a kéreg ne zsugorodjon össze sütés közben.

4. Lépés

Közben készítse el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert így túl sok levegő kerülhet bele, ami befolyásolhatja a quiche állagát.

5. Lépés

Keverjük bele a sajtot, a főtt szalonnát, a sót és a borsot.

6. Lépés

Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Miután előmelegítettük, vegyük ki a hűtőből a tésztát. Kanalazzuk a tölteléket mindegyik tésztába, ügyelve arra, hogy a sajtot és a bacont egyenletesen osszuk el.

7. Lépés

Süssük 25-30 percig, vagy amíg a lepénykék megdermednek és enyhén megbarnulnak. Tálalás előtt néhány percig hagyjuk hűlni.

Hasonló receptek

Gyors Thermomix sós Mini Quiches

Amit imádok ezekben a Thermomix Mini Quiches süteményekben, az a sokoldalúságuk - tökéletes családi reggelire, baráti villásreggelire, vagy akár előételnek egy partin.

Mini Quiche Lorraine

Félelmetes mini quiche lorraine, amely tökéletes a partikra, mint egy gyors snack. Melegen vagy hidegen is nagyszerűek, így akár előre is elkészítheted őket.

Póréhagymás quiche vegetáriánus recept

Ezt a receptet húsmentes alternatívák keresése közben fedeztem fel. Meglátod, hogy ez a póréhagymás quiche nem nélkülözi a húsos változatok pikáns ízét. Könnyen elkészíthető, és ideális egy egészséges ebédhez vagy vacsorához, ráadásul előre is könnyen elkészíthető. Ezért ez a recept évek óta az egyik kedvencem.

Finom sütőtök Quiche őszi recept

Az őszi fűszerekkel töltött sütőtökös quiche mindig is a kedvenc házi készítési listám élén állt. Melegen vagy hidegen is fogyasztható, és remek kísérője lehet bármelyik őszi, baráti pikniknek. Könnyen elkészíthető anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk a teljes ízvilággal. Valahányszor elkészítem ezt a quiche-t, minden partin abszolút sláger!

Rozskenyér házi kenyérsütőből

A házi sütemény mindig friss és ízletes. Ez a recept lehetővé teszi, hogy tökéletesen levegős és aromás rozskenyeret készítsen házi kenyérsütőjével, közvetlenül a saját konyhájában.

Focaccia recept

A focaccia egy olasz eredetű, hagyományosan sós ízű, lapos kenyérre emkeztető péksütemény.

Hagyományos klasszikus ausztrál marhahúsos pite

Az Aussie Meat Pie egy klasszikus ausztrál étel, amely jól ismert finom, gazdag és pikáns ízeiről. Ezt a meleg és vigasztaló pitét Ausztráliában gyakran fogyasztják útközben, és tökéletes egy kiadós ebédhez, vacsorához vagy egy focimeccsre való uzsonnához. Ebből a receptből 6 egyedi pitét készíthet, amelyek mindegyike darált marhahús, hagyma és ízletes mártás ízletes keverékével van töltve.

Žitný kváskový chleba

Tradiční žitný kváskový chleba, pečený z domácího kvásku. Chleba je hezky nadýchaný, s jemnou kůrkou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení chleba.

Hasonló receptek

Gyors Thermomix sós Mini Quiches

Amit imádok ezekben a Thermomix Mini Quiches süteményekben, az a sokoldalúságuk - tökéletes családi reggelire, baráti villásreggelire, vagy akár előételnek egy partin.

Mini Quiche Lorraine

Félelmetes mini quiche lorraine, amely tökéletes a partikra, mint egy gyors snack. Melegen vagy hidegen is nagyszerűek, így akár előre is elkészítheted őket.

Póréhagymás quiche vegetáriánus recept

Ezt a receptet húsmentes alternatívák keresése közben fedeztem fel. Meglátod, hogy ez a póréhagymás quiche nem nélkülözi a húsos változatok pikáns ízét. Könnyen elkészíthető, és ideális egy egészséges ebédhez vagy vacsorához, ráadásul előre is könnyen elkészíthető. Ezért ez a recept évek óta az egyik kedvencem.

Finom sütőtök Quiche őszi recept

Az őszi fűszerekkel töltött sütőtökös quiche mindig is a kedvenc házi készítési listám élén állt. Melegen vagy hidegen is fogyasztható, és remek kísérője lehet bármelyik őszi, baráti pikniknek. Könnyen elkészíthető anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk a teljes ízvilággal. Valahányszor elkészítem ezt a quiche-t, minden partin abszolút sláger!

Rozskenyér házi kenyérsütőből

A házi sütemény mindig friss és ízletes. Ez a recept lehetővé teszi, hogy tökéletesen levegős és aromás rozskenyeret készítsen házi kenyérsütőjével, közvetlenül a saját konyhájában.

Focaccia recept

A focaccia egy olasz eredetű, hagyományosan sós ízű, lapos kenyérre emkeztető péksütemény.

Hagyományos klasszikus ausztrál marhahúsos pite

Az Aussie Meat Pie egy klasszikus ausztrál étel, amely jól ismert finom, gazdag és pikáns ízeiről. Ezt a meleg és vigasztaló pitét Ausztráliában gyakran fogyasztják útközben, és tökéletes egy kiadós ebédhez, vacsorához vagy egy focimeccsre való uzsonnához. Ebből a receptből 6 egyedi pitét készíthet, amelyek mindegyike darált marhahús, hagyma és ízletes mártás ízletes keverékével van töltve.

Žitný kváskový chleba

Tradiční žitný kváskový chleba, pečený z domácího kvásku. Chleba je hezky nadýchaný, s jemnou kůrkou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení chleba.

Reels

Új