HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 dl Rizs Hozzáadott
  • 20 dkg bacon Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 50 dkg darált sertéscomb Hozzáadott
  • 1 kg zöldbab Hozzáadott
  • 5 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott
  • fűszerpaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a rizst, és tegyük félre.

2. Lépés

Egy serpenyőben kis olajon, közepes lángon tegyük fel sülni kockára vágott szalonnát, pár darabot tegyünk félre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát, a reszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és egy teáskanál fűszerpaprikát. Lefedve pároljuk 4-5 percig.

4. Lépés

Keverjünk hozzá 1 kiló darált marhahúst, és ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával. Fedjük le és pároljuk 20 percig.

5. Lépés

2 cm-es darabokra vágjuk a megtisztított zöldbabot, és hozzáadjuk egy fazék forrásban lévő (sós) vízhez. 15 percig főzzük, majd leszűrjük.

6. Lépés

A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsi vagy hőálló tál alját vékonyan kiolajozzuk. A megfőtt zöldbab felét a serpenyő aljára terítjük és elsimítjuk.

7. Lépés

A zöldbab tetejére adjuk a főtt rizzsel összekevert darált húsos keveréket. A tetejére szórjuk a maradék zöldbabot, és finoman lenyomkodjuk, hogy sima, egyenletes legyen a felülete.

8. Lépés

Egy kis tálban keverjük össze a felvert tojást a tejföllel. Öntsük a keveréket a zöldbabra, és oszlassuk el egyenletesen, egy kanál segítségével lenyomkodva, hogy az edény aljára érjen. A tetejére szórjuk a fenntartott szalonnadarabokat.

9. Lépés

Tipp: ha különlegessé szeretnéd tenni ezt az egyszerű ételt, beadagolhatod a hozzávalókat kisebb hőálló tálakba is úgy, hogy minden személynek jusson egy tál étel. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.
S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Chilis bab egyszerűen

Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Hasonló receptek

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.
S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Chilis bab egyszerűen

Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Ebéd

2252 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek