HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Húsvéti sonkaleves az ünnepre

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 60 g sertészsír Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Szál néhány újhagyma Hozzáadott
  • 1 tk kömény Hozzáadott
  • 2 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 1 tk szárított lestyán Hozzáadott
  • 2 l sonkafőző lé Hozzáadott
  • 500 g a sonkából Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 1 tk Mustár Hozzáadott
  • 1 ek tejszínes torma Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húsvétra főzött sonka levét megmentjük, és a benne főtt sonkából 500 grammot félreteszünk. A leveshez először egy nagyobb fazékban elkezdjük pirítani a megtisztított, karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadjuk a zsírt, a meghámozott, finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, és erősen lepirítjuk, illetve mehet még bele egy kevés az újhagyma fehér részéből.

2. Lépés

Fűszerezzük köménnyel, pirospaprikával, babérlevéllel, szerecsendióval és lestyánnal, majd felöntjük a sonkafőző lével, és beletesszük a megtisztított, felkockázott krumplit és szintén kockákra vágott sonkát is. Amikor a krumpli puhára főtt, habarást készítünk, amihez a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, a mustárral és a tormával, majd hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. Kiforraljuk 2-3 perc alatt, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és kb. 10 percig, szigorúan keverés nélkül tovább főzzük. Az újhagyma felkarikázott zöld részével megszórva tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák