HIRDETŐ

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=4taQ-SW2dao&ab_channel=S%C3%BCtikBirodalma-Szandi

Ínycsiklandó bögrés répatorta - egyszerű, de nagyszerű

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tésztához

  • 112 bögre liszt a szóráshoz Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 tk Fahéj Hozzáadott
  • 2 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 bögre étolaj a kenéshez Hozzáadott
  • 112 bögre cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 15 dkg dió vagy mogyoró Hozzáadott
  • 10 dkg Mandula Hozzáadott
  • 10 dkg mazsola rumba áztatott Hozzáadott
  • 50 dkg sárgarépa Hozzáadott

A mázhoz

  • 3 ek citromlé Hozzáadott
  • 15 dkg porcukor Hozzáadott

A díszítéshez

  • marcipánlevelek Hozzáadott
  • marcipán répa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel összedolgozzuk. Ezután egy fakanállal összekeverjük a lisztes és a tojásos keveréket. Hozzáadjuk a darált diót, a mandulát, a mazsolát és a megpucolt, lereszelt sárgarépát.

2. Lépés

A masszát kiolajozott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.

3. Lépés

A mázhoz összekeverjük a citromlevet és a porcukrot. Ha kihűlt a torta, bevonjuk a citrommázzal, és marcipánlevelekkel vagy marcipán répával díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új