HIRDETŐ
Klasszikus házi krémes

Klasszikus házi krémes

Leveles tésztás, könnyű habos krémes, karamellás klasszikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta és krém

  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 130 g finomliszt Hozzáadott
  • 24 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • 5 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
  • 25 g habfixáló Hozzáadott

Hab

  • 5 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
  • 25 g habfixáló Hozzáadott

Tető

  • 12 dl tej Hozzáadott
  • 1 kk cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 35 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A tepsiformára igazítjuk a leveles tésztát úgy, hogy kettő, tepsi méretű lapunk legyen. Villával megszurkáljuk, majd mehet a sütőbe, 200 fokon, 10-15 percig.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
2. Lépés

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adunk 1 dl tejet, a cukor felét és a lisztet, majd krémesre dolgozzuk.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A tej fennmaradó részét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojássárgájás krémet hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A tojásfehérjébe öntjük a cukor másik felét, és felverjük.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Visszarakjuk a krémet a tűzre, alacsony lángra, és óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjés habbal. Ha elértük a pudingos, sima állagot, pihentetjük, majd a tepsi alján lévő leveles tésztára kenjünk.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
5. Lépés

A habhoz egy lábasban, kis lángon elkeverjük a tejet a kakaóval, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, simára dolgozzuk.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Hozzáadjuk a vajat, és ha elértük a ragacsos állagot, levesszük a tűzről, és elsimítjuk a másik leveles tésztalapon, felkockázzuk, és félretesszük. Elkészítjük a habos réteget.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
7. Lépés

A tetejéhez pedig egy tálba öntjük a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót, majd habbá verjük.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
8. Lépés

Rásimítjuk a pudingos rétegre, ráhelyezzük a a karamellás lapokat. Végül hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1931 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1817 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek