HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Klasszikus lekváros bukta

A klasszikus lekváros bukta tökéletes csemege minden alkalomra, ráadásul házilag is könnyű elkészíteni. Lássunk is hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg finomliszt Hozzáadott
  • 5 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 6 dl tej Hozzáadott
  • 350 g lekvár Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. Lépés

A sót, cukrot elkeverjük a liszttel, hozzámorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, a langyos, élesztős tejet és bedagasztjuk.

3. Lépés

A tésztát félretesszük és hagyjuk a duplájára kelni.

4. Lépés

Miután megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle.

5. Lépés

A téglalapok közepére rakunk egy-egy kiskanál lekvárt, a széleket behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben. 35 percig sütjük 180 fokon.

6. Lépés

A kisült buktákat porcukorral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Reggeli

427 receptek

Szilva

94 receptek

Húsételek

1231 receptek

Mascarpone

141 receptek

Ebéd

2588 receptek

Sütemények

833 receptek