HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Klasszikus lekváros bukta

A klasszikus lekváros bukta tökéletes csemege minden alkalomra, ráadásul házilag is könnyű elkészíteni. Lássunk is hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg finomliszt Hozzáadott
  • 5 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 6 dl tej Hozzáadott
  • 350 g lekvár Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. Lépés

A sót, cukrot elkeverjük a liszttel, hozzámorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, a langyos, élesztős tejet és bedagasztjuk.

3. Lépés

A tésztát félretesszük és hagyjuk a duplájára kelni.

4. Lépés

Miután megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle.

5. Lépés

A téglalapok közepére rakunk egy-egy kiskanál lekvárt, a széleket behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben. 35 percig sütjük 180 fokon.

6. Lépés

A kisült buktákat porcukorral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új